Νιουκάστλ: Το… τρένο του Χάου «τρελαίνει» το Νησί

Νιουκάστλ: Το… τρένο του Χάου «τρελαίνει» το Νησί

Από το χείλος του γκρεμού και το «φλερτ» με τον υποβιβασμό, στο απόλυτο total football και την εδραίωση στην πρώτη τετράδα της Premier League. Η Νιουκάστλ έχει μπει με σπασμένα φρένα στην φετινή σεζόν, συνεχίζοντας να «τρελαίνει» το Νησί.

Πέρυσι τέτοια περίοδο η Νιουκάστλ έμπαινε σε μια νέα εποχή. Το deal για την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της από τον Μάικ Άσλεϊ στο fund από την Σαουδική Αραβία είχε ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εμφανίσεις της ομάδας συνέχιζαν να προβληματίζουν.

Με μια μόλις νίκη στις πρώτες 11 αγωνιστικές, ο Στιβ Μπρους αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία, με τον Έντι Χάου να είναι ο διάδοχος του.

365 ημέρες αργότερα, η Νιουκάστλ βρίσκεται στην τρίτη θέση με μόλις μία ήττα στις 16 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα. Μάλιστα έπειτα και από την χθεσινή της νίκη κόντρα στην Τσέλσι, είναι στο -2 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού.

Μοιράζοντας τεσσάρες σε Βίλα, Φούλαμ και Σαουθάμπτον, αλλά και παίρνοντας… καρυδάτο διπλό μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, η Νιουκάστλ, έχει μετατραπεί στην ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, αποδεικνύοντας εβδομάδα με την εβδομάδα πως δεν πρόκειται για κάποιο πυροτέχνημα.

Μια ομάδα η οποία έστηνε… πούλμαν μπροστά από την εστία της κάθε αγωνιστική την περασμένη σεζόν, πλέον παίζει απελευθερωμένα, εκμεταλλευόμενη την κάθε αδυναμία που θα παρουσιάσει ο αντίπαλος της.

Οι «καρακάξες» έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα από τις ομάδες που δεν τερμάτισαν στο top-4 (Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ) στο εν λόγω χρονικό διάστημα, ενώ φέτος οδεύουν προς σεζόν 74 βαθμών αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Πλέον η Νιουκάστλ έχει μπει σοβαρά στην κουβέντα για την πρώτη τετράδα. Ο Έντι Χάου έχει βρει τα σωστά υλικά, οι μεταγραφές έχουν ταιριάξει απόλυτα με τους… παλιούς και μετά από πάρα πολλά χρόνια οι «καρακάξες» αποδίδουν ένα εξαιρετικό αλλά και σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το αν θα συνεχιστεί το υπέροχο… «παραμύθι» της Νιουκάστλ κανείς δεν το ξέρει. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο είναι πως η ομάδα του Χάου έχει μπει στο σωστό δρόμο, έχει παρουσιάσει μια τρομερή εξέλιξη χρόνο με το χρόνο, έχοντας αναγκάσει τους οπαδούς της να… διψούν για μελλοντικούς… τίτλοτς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ