Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους ακολούθους στα social media (pic)

Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους ακολούθους στα social media (pic)

Παγκόσμια πρωτιά για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

H Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, είναι επίσης εκείνο που ακολουθείται περισσότερο από κάθε άλλο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκύπτει από ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από την πλατφόρμα Football Benchmark, η οποία έλαβε υπόψη το άθροισμα των ακολούθων στο Facebook, το Instagram, το Twitter, το Tiktok, το Weibo και το Youtube, των 10 πιο δημοφιλών συλλόγων σε κάθε χώρα.

Η Premier League προηγείται με 856 εκατομμύρια ακολούθους , ακολουθεί η ισπανική LaLiga (822 εκατομμύρια) και η ιταλική Serie A καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο βάθρο, με 311 εκατομμύρια. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η γαλλική Ligue1 (4η / 253 εκατ), και η γερμανική Bundesliga (5η/ 214). Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους ακολούθους των επίσημων προφίλ των πρωταθλημάτων-όπω αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας O Globo-, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική.

Διαβάστε επίσης: Ξανά νοκ άουτ ο Ρέτσος: Αυτή είναι η διάγνωσή για τον τραυματισμό του

Σε μελέτη της πλατφόρμας, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η LaLiga ξεπερνά την Premier League, αν και με μικρή διαφορά: 167 έναντι 166 εκατομμύρια, ενώ υπάρχει επίσης σημαντική διαφορά από την τρίτη θέση , όπου βρίσκεται η Bundesliga, με 36 εκατομμύρια ακολούθους. Αν ληφθεί υπόψη η δημοτικότητα των συλλόγων, το γερμανικό πρωτάθλημα δεν εμφανίζεται στο top 10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ