Μεσούτ Οζίλ: Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα 17 ετών!(vids)

Μεσούτ Οζίλ: Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα 17 ετών!(vids)

Μετά από 17 χρόνια καριέρας, ο Μεσούτ Οζίλ κρέμασε κι επίσημα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 34 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα social media.

Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στα 34 του χρόνια, μετά από μια σπουδαία καριέρα, η οποία είχε πάρει ομολογουμένως πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω social media, αν και οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό από Τούρκους δημοσιογράφους, μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Μπασάκσεχιρ. Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης ήταν και ο τελευταίος της σταδιοδρομίας του μετά τις Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ και Φενέρμπαχτσε.
Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη μέρα για Ντάντας και ΠΑΟΚ: Συνάντηση Μπότο – Κόστα στην Πορτογαλία

Αναμφίβολα οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του ήταν στις πρώτες σεζόν του στο Βόρειο Λονδίνο έχοντας ήδη ξεχωρίσει σε μια Ρεάλ γεμάτη αστέρες, αποχωρώντας βέβαια πριν αρχίσει η δυναστεία των Μαδριλένων στο Champions League. Η τροπαιοθήκη του, λοιπόν, περιορίστηκε σε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κόπα Ντελ Ρέι, ένα Σούπερ Καπ, τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας κι ένα Community Shield με τους Κανονιέρηδες καθώς κι ένα Κύπελλο Γερμανίας με τη Βέρντερ Βρέμης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Οζίλ κρατάει το ρεκόρ για τις περισσότερες ευκαιρίες που έφτιαξε για τους συμπαίκτες του με 146 τη σεζόν 2015-16, ξεπερνώντας παίκτες όπως οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Φρανκ Λάμπαρντ!

Θυμηθείτε εδώ κάποιες από τις καλύτερες ασίστ του Οζίλ στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Άρσεναλ

Φυσικά, ο Γερμανός μέσος έχει σε περίοπτη θέση στην συλλογή του και το χρυσό μετάλλιο του νικητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, όντας μέλος της Εθνικής Γερμανίας που νίκησε στον τελικό την Αργεντινή.

Αναλυτικά οι αριθμοί του σε συλλογικό επίπεδο:

Άρσεναλ: 254 συμμετοχές (44 γκολ/79 ασίστ)
Ρεάλ Μαδρίτης: 159 συμμετοχές (27 γκολ/81 ασίστ)
Βέρντερ Βρέμης: 108 συμμετοχές (16 γκολ/54 ασίστ)
Σάλκε: 39 συμμετοχές (1 γκολ/5 ασίστ)
Φενέρμπαχτσε: 37 συμμετοχές (9 γκολ/3 ασίστ)
Μπασακσεχίρ: 7 συμμετοχές

Το επίσημο αντίο του Οζίλ

Επιμέλεια: Φραγάκης Γιώργος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ