Γκουαρντιόλα: «Η Σίτι προσέχει τον Χάαλαντ όλο το 24ωρο»

Γκουαρντιόλα: «Η Σίτι προσέχει τον Χάαλαντ όλο το 24ωρο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για την... φροντίδα της Σίτι στον Χάαλαντ.

Η ιατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να κρατήσει τον βασικό επιθετικό Έρλινγκ Χάαλαντ σε φόρμα για την τρέχουσα σεζόν, δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος ήρθε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή τη σεζόν, έχει σκοράρει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σίτι, που αποτελεί ρεκόρ μίας σεζόν για οποιονδήποτε παίκτη της Premier League.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Δεν έχει τίποτα και κανένα να φοβηθεί!

Υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την φυσική κατάσταση του Χάαλαντ πριν από τη μεταγραφή του, αφού έχασε 16 παιχνίδια λόγω τραυματισμού στην Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν, αλλά ο Νορβηγός διεθνής έχασε μόνο τέσσερις για τη Σίτι αυτή τη σεζόν.

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει στη Ντόρτμουντ, αλλά τον φροντίζουμε 24 ώρες», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Έχουμε απίστευτους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, είναι πίσω του κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

«Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί ξοδεύεις πολλά χρήματα σε έναν παίκτη και μετά…, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σύλλογοι».

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι η διατήρηση του Χάαλαντ σε φόρμα ήταν σημαντική εν μέσω ενός δύσκολου προγράμματος.

«Σήμερα με αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες πρέπει να τα φροντίζουμε όλα», τόνισε.

«Είναι τόσο απαιτητικό, με διατροφή, ξεκούραση, ύπνο, φαγητό. Ξέρουμε ότι πρέπει να τον προσέχουμε γιατί είναι τόσο μεγάλος. Οι φυσιοθεραπευτές τον φροντίζουν· του κάνουν μασάζ στην πλάτη, στους ώμους, στους τένοντες, τα πάντα. Δουλεύει τόσο πολύ χρόνο μέσα στο προπονητικό κέντρο, πολύ περισσότερο από ό,τι στο γήπεδο. Σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες προπονούνται περισσότερο στα…παρασκήνια παρά στο γήπεδο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ