Ήττα πισωγύρισμα για Τότεναμ (3-2), νέα… σφαλιάρα για Τσέλσι

Ήττα πισωγύρισμα για Τότεναμ (3-2), νέα… σφαλιάρα για Τσέλσι

Η Τότεναμ ηττήθηκε από την Μπόρνμουθ (3-2) και χάνει έδαφος στη μάχη για το Champions League, την ώρα που ο κατήφορος της Τσέλσι δεν έχει τέλος...

Η Τότεναμ που καίγεται για βαθμούς, ενόψει της μάχης για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν, υποδέχτηκε την σχετικά… άνετη Μπόρνμουθ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Πετεινούς με τον Σον να ανοίγει το σκορ στο 14′ και να χάνει ευκαιρία για το 2-0 στο 22′ με τον Νέτο να τον νικά με ενστικτώδη απόκρουση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπόρνμουθ πλήγωσε τους γηπεδούχους με τον Βίνια να ισοφαρίζει στο 38′ μετά από ασίστ του Σολάνκε για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στην αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάμε στο Final 4»

Στο δεύτερο μέρος, ο δημιουργός Σολάνκε έγινε εκτελεστής για να παγώσει το Tottenham Hotspur Stadium και να κάνει το 2-1 για την Μπόρνμουθ στο 51′. Τα λεπτά περνούσαν, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί να φύγουν με ένα σπουδαίο διπλό από το Λονδίνο, αλλά στο τέλος μίλησε ο Ντανζουμά στο 88′ κάνοντας το 2-2. Πάνω που οι οπαδοί ήταν έτοιμοι να πουν… ευτυχώς που δεν χάσαμε, ήρθε ο Ουαταρά να βυθίσει για άλλη μια αγωνιστική της Τότεναμ στην κατήφεια κάνοντας το 3-2 στο 90+3′ και υποχρεώνοντας τους Πετεινούς σε άλλη μια επώδυνη απώλεια βαθμών στην κούρσα του Champions League.

Από τα πέντε ματς του «κυρίως μενού» της 31ης αγωνιστικής της Premier League, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με «διπλά» στα τέσσερα, ενώ από τους γηπεδούχους η μόνη που πανηγύρισε ήταν η Γουλβς με το 2-0 επί της Μπρέντφορντ, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πει κανείς ότι διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των «Λύκων» στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τα μεγάλα «μπαμ» έκαναν, Μπράιτον και Μπόρνμουθ, που αν και βρέθηκαν πίσω στα ματς που έδιναν στο Λονδίνο με Τσέλσι και Τότεναμ αντίστοιχα, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με 1-2 και 2-3, έβαλαν σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τους «μπλε» και τους «πετεινούς».

Η Τσέλσι επί της ουσίας δεν θα είναι παρούσα στην επόμενη σεζόν σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, εκτός κι αν αποκλείσει τη Ρεάλ στη ρεβάνς του 2-0 και πάρει το Champions League, ενώ η Τότεναμ παρέμεινε εκτός τετράδας, αν και είχε την ευκαιρία να «πιάσει» στους 56 βαθμούς τις Νιουκάστλ και Γιουνάιτεντ, έστω και με ματς περισσότερο.

Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που είχε για να μείνει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής «κλώτσησε» στο «Σεντ Μέρις» η Σαουθάμπτον, όπου ηττήθηκε 0-2 από την Κρίσταλ Πάλας. Και τα δύο γκολ των «Αετών» σημείωσε ο Έζε.

Όσον αφορά την Έβερτον, μπορεί να παρέμεινε εκτός επικίνδυνης ζώνης (στην ισοβαθμία υπερτερεί της Νότιγχαμ), αλλά οπωσδήποτε το εντρός έδρας 1-3 από την Φούλαμ μπορεί να χαρακτηριστεί ως οδυνηρό αποτέλεσμα για τους «εφοπλιστές».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα υπολειπόμενα ματς της αγωνιστικής:

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 3-0
(11΄ Ράμσεϊ, 64΄,83΄ Γουότκινς)
Τσέλσι-Μπράιτον 1-2
(13΄ Γκάλαχερ – 42΄ Γουέλμπεκ, 70΄ Ενκίσο)
Έβερτον-Φούλαμ 1-3
(35΄ ΜακΝίλ – 22΄ Ριντ, 51΄ Γουίλσον, 68΄ Τζέιμς)
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(54΄,68΄ Έζε)
Τότεναμ-Μπόρνμουθ 2-3
(14΄ Σον, 88΄ Ντανζούμα – 38΄ Βίνα, 51΄ Σολάνκε, 90΄+5 Ουατάρα)
Γουλβς-Μπρέντφορντ 2-0
(27΄ Ντιέγκο Κόστα, 69΄ Χουάνγκ Χι-Τσαν)

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 19:30
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 16/4
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γ. 16/4
Λιντς-Λίβερπουλ 17/4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ