Τιμ Στέιντεν: Η Λίβερπουλ αλλάζει – Και ο Κλοπ είναι πίσω (και) από αυτό

Τιμ Στέιντεν: Η Λίβερπουλ αλλάζει – Και ο Κλοπ είναι πίσω (και) από αυτό

Ο Τιμ Στέιντεν ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Λίβερπουλ. Με τις ευλογίες του Κλοπ φυσικά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αποφασίσει ν’ ανανεώσει το ρόστερ της Λίβερπουλ για τη νέα χρονιά και θα έχει πιθανότατα και τη βοήθεια του Τιμ Στέιντεν, ο οποίος πρόκειται ν’ αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι: Εκτός λίστας για την άκρη του πάγκου ο Λουίς Ενρίκε (pic)

Με επιτυχημένη θητεία τα τελευταία τρία χρόνια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο 43χρονος Γερμανός παράγοντας είναι πλέον έτοιμος για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του, καθώς ανακοίνωσε πως θα φύγει από το ίδιο πόστο στη γερμανική ομάδα.

Ο Στέιντεν, ο οποίος έχει προταθεί από τον Κλοπ, αναμένεται να πάρει τη θέση του Τζούλιαν Γουόρντ, που στο τέλος της σεζόν αναμένεται να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ο Γερμανός είναι στις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση των «κόκκινων», που αφορούν διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην αμυντικός χαφ, με θητεία ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του Λεβερκούζεν, είχε συνδεθεί στενά με την Τσέλσι όταν ανέλαβε ως «ισχυρός της άνδρας», ο Τεντ Μποέλι.

Επίσης, πέρα από τη Λίβεπουλ, τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Τότεναμ τον παρακολουθούσαν με στόχο ενδεχόμενη συνεργασία.

Όσον αφορά τα της Λεβερκούζεν -και σύμφωνα με το transfermarkt- επί Στέιντεν οι καθαρές δαπάνες (για παίκτες) των Γερμανών από τότε που ανέλαβε (2018-19), κοστολογούνταν στα 24,25 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο οι «ασπιρίνες» κοστολογούνται αυτή τη στιγμή (σύμφωνα πάντα με το transfermarkt) στα 421 εκατομμύρια ευρώ, ευρισκόμενες στην 4η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος.

Κοινώς με λίγες δαπάνες από το 2018-19 και μετά, η Λεβερκούζεν εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 58,4 % και αυτή η επιτυχία φέρει το όνομα του Στέιντεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ