Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-3: Νίκη Ευρώπης για τους «ρεντς» σε μυθικό φινάλε

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-3: Νίκη Ευρώπης για τους «ρεντς» σε μυθικό φινάλε

Μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε, η Λίβερπουλ νίκησε με 4-3 την Τότεναμ χάρη σε γκολ του Ντιόγκο Ζότα στο 90+4' κι έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Απίθανο φινάλε στο Λίβερπουλ-Τότεναμ, με τους Λονδρέζους να ισοφαρίζουν σε 3-3 από 3-0 στο 90+3′ και τη Λίβερπουλ να παίρνει τελικά τη νίκη χάρη σε γκολ του Ντιόγκο Ζότα στο 90+4′.

Η ομάδα του Κλοπ απέκτησε τεράστιο προβάδισμα από νωρίς στο ματς, όταν και προηγήθηκε με 3-0 στο 15ο λεπτό, δείχνοντας πως θα κάνει περίπατο απέναντι στην Τότεναμ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο γκολ στη συνέχεια, με Κέιν και Σον, ο Ριτσάρλισον ισοφάρισε στις καθυστερήσεις κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, ο Ζότα χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπα και τα υπόλοιπα «διαμαντάκια» του Ολυμπιακού Β’ που θα απασχολήσουν την πρώτη ομάδα

Η Λίβερπουλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς και παραλίγο να κάνει στην Τότεναμ ότι και η Νιουκάστλ. Οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ στο 3′ με τον Κέργτις Τζόουνς μετά από ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Λουίς Ντίας έκανε το 2-0 δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 15′ ο Σαλάχ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 από το σημείο του πέναλτι.

Η Τότεναμ στη συνέχεια βρήκε τον τρόπο για να συνέλθει από το σοκ, ο Κέιν μείωσε σε 3-1 στο 40′ κι εκεί η κατάσταση έδειχνε να αλλάζει. Οι Λονδρέζοι είχαν δύο δοκάρια με Σον και Ρομέρο, ενώ στο 77′ ο Νοτιοκορεάτης έκανε το 3-2 κι έβαλε φωτιά στο ματς. ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Λίβερπουλ, ο αγώνας μπήκε στις καθυστερήσεις και στο 90+3′ ο Ριτσάρλισον βρέθηκε αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση και με το κεφάλι ισοφάρισε σε 3-3, νομίζοντας πως έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

Με τη σέντρα όμως, ο Άλισον έκανε το βολέ, ο Λούκας Μόουρα γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω και ο Ζότα μπήκε στην περιοχή κι έγραψε το 4-3 για τη Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 4-3
Μπράιτον – Γουλβς 6-0
Μπρέντφορντ – Νότιγχαμ 2-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 1-0
Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Μπόρνμουθ – Λιντς 4-1
Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 3-1
Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-3
01/05 22:00 Λέστερ – Έβερτον
02/05 22:00 Άρσεναλ – Τσέλσι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς (87΄Μίλνερ), Έλιοτ (63΄Χέντερσον), Λουίς Ντίας (63΄Ζότα), Σαλάχ, Χάκπο (73΄Νούνιες)

Τότεναμ (Ράιαν Μέισον): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Πόρο, Πέρισιτς, Σκιπ, Χόιμπεργκ, Κουλουσέφσκι (66΄Σαρ), Σον, Κέιν

 

Η βαθμολογία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ