Ο Μπα και τα υπόλοιπα «διαμαντάκια» του Ολυμπιακού Β’ που θα απασχολήσουν την πρώτη ομάδα

Ο Μπα και τα υπόλοιπα «διαμαντάκια» του Ολυμπιακού Β’ που θα απασχολήσουν την πρώτη ομάδα

Ο νεαρός άσος από την Γουινέα έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα παικτών της δεύτερης ομάδας η οποία αναμένεται να προκαλέσει ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Στα 18 του χρόνια έπιασε Λιμάνι έχοντας την ταμπέλα ενός πολύ δυνατού project για τα επόμενα χρόνια για τον Ολυμπιακό. Ως ένα μέλος της δεύτερης ομάδας, αλλά με προοπτικές ώστε να χτυπήσει κάποια μέρα την πόρτα και της πρώτης.

Ο λόγος για τον Αλγκασίμ Μπα ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην χορταστική νίκη του Ολυμπιακού Β’ επί της Καλλιθέας σημειώνοντας χατ τρικ, επιβεβαιώνοντας έτσι για ακόμη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των ερυθρολεύκων.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλητής στους νέους ο Ολυμπιακός

Ταχύτατος, δυναμικός και με έφεση στο γκολ 

Ο Μπα, που είναι γεννημένος το 2002, είναι μία περίπτωση παίκτη που έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί οπουδήποτε στην επίθεση και ακόμα και σε θέσεις έξω δεξιά και έξω αριστερά στον άξονα.

Συγκριτικά με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δείχνει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω και από πλευράς σωματικής διάπλασης, αλλά και από πλευράς ικανοτήτων, παρότι του λείπουν παιχνίδια. Είναι πολύ δυνατός και γρήγορος, με ικανότητα να εκμεταλλεύεται γρήγορα τα διαθέσιμα μέτρα.

Είναι 10άρι, μπορεί να παίξει και στο 8, αλλά και ως μεσοεπιθετικός στα πλάγια, όχι ως εξτρέμ, επειδή στο ρεπερτόριό του δεν είναι ανεπτυγμένο το «ένας με έναν» όταν πρέπει να ντριμπλάρει. Αντίθετα, μπορεί εύκολα να πετάξει τη μπάλα και να ξεφύγει από το προσωπικό μαρκάρισμα, ενώ διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα του στα τελειώματα των φάσεων.

Το ιστορικό του γκολ με την Εθνική

Πέραν των παραπάνω στοιχείων πάντως ο Μπα είχε βάλει και ιστορικό γκολ στο πρώτο ματς που έγινε χρονικά στο στάδιο με την ονομασία «Στρατηγός Λασανά Κοντέ». Ο Αλγκασίμ Μπα ως αρχηγός της Εθνικής της χώρας του στην κορυφαία αφρικανική διοργάνωση της Τανζανίας σε επίπεδο U20 για το 2019 είχε βάλει γκολ απέναντι στη Μαυριτανία.
Ένα ακόμη από τα «διαμαντάκια» που θα απασχολήσουν την πρώτη ομάδα

Ο νεαρός άσος από την Γουινέα έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα παικτών της δεύτερης ομάδας η οποία αναμένεται να προκαλέσει ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως φροντίζει το παρόν του. Κάνει μεταγραφές επιπέδου ελίτ. Και δυναμώνει το ρόστερ του. Αλλά παράλληλα κάνει κι άλλες κινήσεις. Πολύ σημαντικές. Με βλέμμα και στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Κινήσεις που δείχνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι όχι απλά δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά που βγάζουν από την ακαδημία και εκείνα της ομάδας Β’, αλλά πιστεύουν έμπρακτα στην εξέλιξή τους. Και επενδύουν στην παρουσία τους ακόμη και στην πρώτη ομάδα.

Ήδη στον Ολυμπιακό Β’ υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Superleague 2 κλείνοντας έτσι το… μάτι στην πρώτη ομάδα.

Χρήστος Λιάτσος: Ένας από τους πιο ταλαντούχος άσους της δεύτερης ομάδας των Πειραιωτών, με εξαιρετικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του την φετινή σεζόν, όντας μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων με 4 τέρματα σε 15 συμμετοχές.

Επιπλέον ο 19χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πιστεύουν πολύ στην εξέλιξη του.

Παύλος Μαυρουδής: Ακόμη ένα βασικό «γρανάζι» για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο γεννημένος στο Μόναχο 22χρονος μέσος είναι βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα της Superleague 2 έχοντας καταγράψει (1.373 λεπτά).

Το συμβόλαιο του εκπνέει τον Ιούνιο του 2025.

Απόστολος Αποστολόπουλος: Ο 20χρονος μπακ είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ήταν εκ των παικτών που πήρε μαζί του ο Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία των Πειραιωτών στην Αυστρία το καλοκαίρι του 2021.

Την φετινή σεζόν έχει καταγράψει (1.378 λεπτά), ενώ το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται τον προσεχές Ιούνιο.

Γιώργος Μαρίνος: Ο Γιώργος Μαρίνος (1.161 λεπτά) είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, αποκτήθηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον Αστέρα Τρίπολης και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Την σεζόν που διανύουμε έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρείς φορές σε 17 συμμετοχές, ενώ τον Γενάρη που μας πέρασε επέκτεινε την συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Κωσταντίνος Χρυσόπουλος: Ένα παιδί στο οποίο ποντάρουν πολλά στον Ολυμπιακό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το όνομα νεαρού κεντρικού αμυντικού  βρέθηκε στην αποστολή για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Στο πρωτάθλημα της Superleague 2 έχει καταγράψει 16 συμμετοχές (1.400 λεπτά) με απολογισμό μάλιστα και ένα τέρμα. Ο Χρυσόπουλος είναι δανεικός από τον Άρη με τον δανεισμό του να ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ