Τέλος εποχής για Λίβερπουλ, αποχωρούν τέσσερις ποδοσφαιριστές (vids)

Τέλος εποχής για Λίβερπουλ, αποχωρούν τέσσερις ποδοσφαιριστές (vids)

Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε πως μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν τέσσερις παίκτες του ρόστερ θα αποτελέσουν παρελθόν από το Άνφιλντ

Αν… αχνοφάνηκε την περσινή σεζόν, φέτος έγινε βεβαιότητα στον οργανισμό της Λίβερπουλ αλλά και στα εκατομμύρια οπαδών της. Η ομάδα που έχτισε ο Γιούργκεν Κλοπ από το 2015 και κατέκτησε συνολικά 7 εγχώριους και διεθνείς τίτλους ολοκλήρωσε τον πολύ επιτυχημένο κύκλο της και η ώρα για μεγάλες αλλαγές έχει πλέον φτάσει.

Στο πνεύμα αυτό μετά τον Σαντιό Μανέ που έφυγε πέρσι το καλοκαίρι για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, άλλοι τέσσερις (για την ώρα) ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν παρελθόν για τους Reds. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τζέιμς Μίλνερ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και Ναμπί Κειτά, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Τελικός με άδειες εξέδρες μετά το «όχι» της ΕΛ.ΑΣ. και 20 διαπιστεύσεις σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο Φιρμίνο αποτέλεσε αιχμή του δόρατος της Λίβερπουλ και ταίριαξε άψογα με τον τρόπο που είχε στο μυαλό του ο Κλοπ πως πρέπει να κινείται και να συνεργάζεται με τους μεσοεπιθετικούς ο βασικός σέντερ φορ της Λίβερπουλ. Ήρθε στο Άνφιλντ το 2015 έναντι 25 εκατ. ευρώ και σε 360 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα πέτυχε 109 γκολ ενώ μοίρασε και 79 ασίστ αγωνιζόμενος ως κεντρτικός επιθετικό κυρίως αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός και επιθετικός μέσος.

Ο Τζέιμς Μίλνερ ήταν ένας από τους πιο πιστούς… στρατιώτες που είχε στο ρόστερ του ο Κλοπ. Πάντα πρώτος στις προπονήσεις, έδινε τα πάντα, όπως άλλωστε και στα παιχνίδια όπου ξεχώριζε για την μαχητικότητα του την αντοχή του και το αδιάκοπο τρέξιμό του, αγωνιζόμενος ως κεντρικός χαφ αλλά και ως ακραίος αμυντικός αν υπήρχε η ανάγκη. Έφτασε στη Λίβερπουλ και αυτός το 2015 ως ελέυθερος από τη Σίτι και αποτέλεσε ίσως την πιο value for money μεταγραφή της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας. Πλέον στα 37 του και μετά από 330 συμμετοχές (26γκολ/46 ασίστ), αναζητά τον επόμενο και ίσως τελευταίο σταθμό μιας πολύ σημαντικής καριέρας στα αγγλικά γήπεδα.

Ο Ναμπί Κεϊτά αποκτήθηκε το 2018 από τη Λειψία έναντι 65 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει το κέντρο της Λίβερπουλ, με βάση τα όσα έκανε στην Bundesliga. Λίγο όμως οι συχνοί τραυματισμοί του, λίγο το γεγονός πως δεν φάνηκε ποτέ να «κούμπωσε» με την ομάδα και τον προπονητή, οδήγησε στον μάλλον απογοητευτικό απολογισμό των 129 συμμετοχών (11 γκολ και 7 ασίστ), αποχωρώντας από τους Reds ως μάλλον μια αποτυχημένη μεταγραφή στα 28 του χρόνια.

Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν αποκτήθηκε από την Άρσεναλ το 2017 έναντι 38 εκατ. ευρώ για να δώσει βάθος στα χαφ της Λίβερπουλ. Όντας Άγγλος διεθνής τόνωσε το αγγλικό στοιχείο στην ομάδα, αλλά ήταν ιδιαίτερα άτυχος στο θέμα των τραυματισμών που του επέτρεψαν να αγωνιστεί μόνο 146 φορές με τα κόκκινα (18 γκολ και 15 ασίστ).

Και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο Άνφιλντ κόντρα στην Άστον Βίλα, στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς, όπου και αναμένεται να τιμηθούν για την προσφορά τους στην ομάδα και να λάβουν ένα τελευταίο χειροκρότημα από το ΚΟΡ, την ώρα που στα ματριξ του Άνφιλντ θα παίζουν ειδικά αφιερωματικά βίντεο για τον καθένα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ