Ακόμα… τρέχει ο 38χρονος Μίλνερ και τρελαίνει τα κοντέρ της Premier League

Ακόμα… τρέχει ο 38χρονος Μίλνερ και τρελαίνει τα κοντέρ της Premier League

Ο Τζέιμς Μίλνερ τερμάτισε την καριέρα του στη Λίβερπουλ όχι με κάποιο τρόπαιο, αλλά με ένα απίστευτο ρεκόρ για παίκτη της ηλικίας του.

Η ηλικία στον αθλητισμό σήμερα είναι απλά ένα νούμερο σε επίσημα έγγραφα. Πολλοί παίκτες έχουν αψηφήσει τα «όρια» που έχουμε βάλει θεωρητικά όλοι μας για το τι είναι εφικτό στον επαγγελματικό αθλητισμό, με τον Τζέιμς Μίλνερ να είναι… πρωτοπόρος στον τομέα αυτό.

Ανέκαθεν ο τρόπος παιχνιδιού του χαρακτηρίζονταν όχι τόσο από υψηλή τεχνική όσο από δύναμη, κάλυψη χώρων και αδιάκοπο τρέξιμο. Αυτό το τελευταίο ο Μίλνερ κατάφερε όπως φαίνεται να το διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι τόσο καλός αθλητής, που ήταν κοινό μυστικό στο προπονητήριο της Λίβερπουλ, πως όποτε προέκυπτε εργομετρικό τεστ, ο Μίλνερ θα έκανε… πλάκα στον εσωτερικό ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ φαβορί για τον πάγκο της Νάπολι

Έτσι και στα 38 του χρόνια, στην τελευταία του σεζόν με τη Λίβερπουλ, ο ακούραστος Άγγλος χαφ και ακραίος μπακ αποχαιρέτησε την ομάδα που ίσως αγάπησε πιο πολύ από όλες, όχι μόνο με δάκρυα μπροστά από το ΚΟΡ, αλλά και με ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ο Μίλνερ ήρθε πρώτος στη λίστα με τους παίκτες που έτρεξαν πιο πολλά χιλιόμετρα ανά 90λεπτο στη σεζόν. Με 11.2χμ ήταν στην κορυφή της λίστας μαζί με τον Μπρένταν Άρονσον της Λιντς, ενώ με 11χμ ακολούθησαν οι Ράιαν Κρίστι (Μπόρνμουθ), Κρίστιαν Έρικσεν (Μανστεστερ Γιουνάιτεντ) και Ρομπέρτο Φιρμίνο, με τον τελευταίο να αποχωρεί επίσης από τη Λίβερπουλ. Ο Μίλνερ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και μάλιστα σε επίπεδο Premier League και την επόμενη σεζόν, με την επίδοσή του αυτή να είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους τυχόν έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του ή όχι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ