Ποστέκογλου: Να γιατί τον θέλει τόσο η Τότεναμ (pics)

Ποστέκογλου: Να γιατί τον θέλει τόσο η Τότεναμ (pics)

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός τα πήγε εξαιρετικά στον πάγκο της Σέλτικ, με τα «σπιρούνια» να τον θέλουν βλέποντας πως πέρα από καλός προπονητής έχει και κάτι άλλο...

Η Τότεναμ, από την απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε και μετά, κοινώς από τον Μάρτιο του 2023, προσπαθεί να βρει το νέο της τεχνικό -μετά και το όχι του Άρνε Σλοτ- και όπως αναφέρουν πλέον Μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας, τον έχει βρει στο πρόσωπο του Ελληνοαυστραλού Άγγελου (Ange στα αγγλικά) Ποστέκογλου  τεχνικού της Σέλτικ.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς – Σβάρτσμαν: Μάχη για την πρόκριση στους «16» του Roland Garros

Ποιος είναι ο Άγγελος Ποστέκογλου;

Γεννήθηκε λοιπόν στις 27 Αυγούστου του 1965 στην Ελλάδα αλλά μόλις στην ηλικία των 5 ετών έφυγε με την οικογένειά του στην Αυστραλία όπου πρώτα αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, αμυντικός για την ακρίβεια, και μετά εργάστηκε ως προπονητής.

Το 2008 μάλιστα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, γύρισε στην Ελλάδα για να κοουτσάρει την Παναχαϊκή. Την πρόταση του την έκανε ο τότε πρόεδρος Κώστας Μακρής ωστόσο με την έλευση του Αλέξη Κούγια στα διοικητικά, απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των Πατρινών και ξαναγύρισε στην Αυστραλία.

Από το 2013 έως το 2017 ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, και μάλιστα κατέκτησε μαζί της το Ασιατικό Κύπελλο του 2015.

Μετά ακολούθησε η Ιαπωνία και οι Γιοκοχάμα Μαρίνος και τον Ιούνιο του 2021 ήρθε η υπογραφή συμβολαίου στη Σέλτικ με την οποία ο 57χρονος τεχνικός στην πρώτη του χρονιά, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Σκωτίας έχοντας ως πρώτο σκόρερ τότε, τον Έλληνα «κανονιέρη» Γιώργο Γιακουμάκη ενώ αναδείχτηκε και κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς.

Φέτος δε ο Ποστέκογλου τα πηγαίνει επίσης εξαιρετικά στο τιμόνι των Σκωτσέζων και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση όλων των διαθέσιμων εγχώριων τίτλων.

Για να καταλάβετε, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα, η Σέλτικ μέτρησε με τον Ελληνοαυστραλό, σε 33 παιχνίδια, 30 νίκες 2 μόλις ισοπαλίες, μία μόνο ήττα και 92 βαθμούς.

Ασύλληπτα νούμερα λόγω των οποίων, κάποιοι πιστεύουν και δικαίως, ότι ο Ποστέκογλου είναι ακόμα καλύτερος του πρώην τεχνικού της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς.

Ο Ελληνοαυστραλός συγκεκριμένα σε 112 παιχνίδια συνολικά, έχει 73% ποσοστό νικών και 2,53 βαθμούς ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα (2,3 βαθμούς σε όλες τις διοργανώσεις), ξεπερνώντας το επίσης εντυπωσιακό νούμερο του 2,44 που είχε ο Ρότζερς.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο με τον Ποστέκογλου όμως είναι το πόσο εξελίσσεται ένας ποδοσφαιριστής κοντά του.

Για παράδειγμα ο Αμερικανός αμυντικός, Κάμερον Κάρτερ Βίκερς έχει εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία από τα 2 εκατομμύρια στα 11 σε μόλις δυο χρόνια.

Ο 24χρονος Πορτογάλος εξτρέμ Ζότα, από τα 3,5 πλέον κοστολογείται με 12 και γενικά, τουλάχιστον άλλοι 8 ποδοσφαιριστές με τον Ποστέκογλου στον πάγκο έχουν αυξήσει την αξία τους από 3 εκατομμύρια ευρώ και πάνω.

Εκτός αυτού, πολλές εξαιρετικές τελικώς μεταγραφές στην εποχή Ποστέκογλου ήρθαν είτε από την Ωκεανία (Μόουι) είτε από την Ασία (Φουρουχάσι, Χατάτε, Μαέντα), Ηπείρους όπου κοουτσάρισε…

Αυτό λοιπόν είναι το έξτρα πλεονέκτημα του 57χρονου κι αυτό είδαν και τα «σπιρούνια».

Όχι μόνο είναι ένας καλός τεχνικός, αλλά και ένας εξαιρετικός ανιχνευτής ταλέντων, σκάουτερ, που μπορεί να ανακαλύπτει παίκτες από μέρη που δε φημίζονται για το ποδόσφαιρο τους, με λίγα χρήματα, και να τους αναδεικνύει.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως το συμβόλαιο του Ποστέκογλου τελειώνει φέτος.

Η Σέλτικ σίγουρα θα θέλει να τον κρατήσει αλλά το δέλεαρ είναι μεγάλο για τον 57χρονο που δε θα βρει πολλές ευκαιρίες ακόμα για να κοουτσάρει σε ένα από τα καλύτερα και πιο σκληρά πρωταθλήματα στον κόσμο, και μάλιστα σε έναν κορυφαίο -τα τελευταία χρόνια- σύλλογο όπως η Τότεναμ, οπότε δύσκολα θα πει όχι σε πρόταση των «πετεινών».

Υγ1: Η αλήθεια είναι πως στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα, ανέκαθεν η Σέλτικ και η Ρέιντζερς ήταν μία κλάση πάνω από τις άλλες ομάδες και εύκολα ή δύσκολα πρωταγωνιστούσαν.

Πρέπει να αναγνωριστεί όμως στον Ποστέκογλου πως είναι ένας γυρολογός των γηπέδων αφού έχει κοουτσάρει τουλάχιστον σε τρεις Ηπείρους, και του αξίζει -και λόγω της δουλειάς του- να δοκιμάσει την τύχη του και σε μία ομάδα σαν τους «πετεινούς».

Υγ2: Αν και ο Ποστέκογλου αναδείχτηκε στην Αυστραλία, δεν παύει να έχει και ελληνικά στοιχεία (Έλληνας είναι), μέσα του και φυσικά αξίζει να παρακολουθούνται τα βήματα του…

Η χώρα μας η αλήθεια είναι πως δεν παράγει Έλληνες προπονητές. Κάτι που γίνεται σε γενικές γραμμές αντιληπτό και στη Super League, αλλά και στο ότι δεν ακούς Έλληνες να κοουτσάρουν συχνα σε ξένα πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ