Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ποια τα δεδομένα των προτάσεων εξαγοράς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ποια τα δεδομένα των προτάσεων εξαγοράς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα, καθώς σύντομα θα ανακοινωθεί, ποια από τις δύο προτάσεις εξαγοράς έκαναν αποδεκτή οι Γκλέιζερς.

Αλλαγή σελίδας για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δημοσίευμα της «Daily Mail», αναφέρει πως μέσα στην εβδομάδα, οι αρμόδιοι της εξαγοράς θα ανακοινώσουν την τελική επιλογή μεταξύ των δύο προτάσεων που έχουν στα χέρια τους.

Πρόκειται για τις προτάσεις του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και του σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τα δεδομένα των δύο προτάσεων

Ο Σερ Ράτκλιφ, μέσω της εταιρίας του «Ineos», έχει καταθέσει πρόταση 5,85 δις ευρώ για την εξαγορά ενός ποσοστού από 60% έως 69%. Η πρόταση επιτρέπει στους Γκλέιζερ να παραμείνουν στον σύλλογο και μελλοντικά η «Ineos» θα έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές και να γίνει η μοναδική ιδιοκτήτρια της ομάδας. Υστερα από μικρές βελτιώσεις, η πρόταση του πιο πλούσιου ανθρώπου στη Βρετανία, αποτελεί αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στα θέλω των Αμερικανών, οι οποίοι αξιώνουν ένα ποσό κοντά στα 7 δις, για να παραχωρήσουν την κυριότητα του συλλόγου.

Την ίδια ώρα, ο Καταριανός σεΐχης κατέθεσε την πέμπτη (!) πρότασή του την περασμένη Τετάρτη, δίνοντας περιθώριο δύο ημερών για διαπραγματεύσεις. Το διάστημα αυτό πέρασε, αλλά η πρόταση παραμένει στο τραπέζι, όμως δεν θα υπάρξει κάποια επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτή θα είναι και η τελευταία πρόταση από πλευράς Κατάρ. Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού ήταν η 28η Απριλίου, όμως οι Καταριανοί βελτίωναν την προσφορά τους βλέποντας να προηγείται η υποψηφιότητα Ράτκλιφ. Θυμίζουμε πως, η πρόταση από τον σεΐχη, αφορούσε το πλήρες πακέτο μετοχών που διαθέτει η οικογένεια Γκλέιζερ στα χέρια της (λίγο πάνω από 70%). Η τελευταία προσφορά τους αγγίζει τα 5,85 δις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλάζει σελίδα και αγωνιστικά από την ημέρα που εμπιστεύτηκε τον Έρικ Τεν Χάγκ. Υπό ποια διοίκηση θα συνεχίσει να το κάνει αυτό παραμένει άγνωστο ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι, πως η οικογένεια Γκλέιζερ δεν θα είναι στο Όλντ Τράφορντ.

Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ