Ο Παναθηναϊκός, οι μεταγραφές και οι τρεις… σιωπηλές υποθέσεις που καίνε

Ο Παναθηναϊκός, οι μεταγραφές και οι τρεις… σιωπηλές υποθέσεις που καίνε

Ο Παναθηναϊκός περιμένει άμεσα ενίσχυση. Την ίδια στιγμή όμως ξέρει ότι οι πιο σοβαρές υποθέσεις αυτού του καλοκαιριού είναι…

Σε μεταγραφικό «φεγγάρι» ο Παναθηναϊκός μιας και τα ξημερώματα (03.00) ήρθε στην Αθήνα ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος αριστερός μπακ που επί της ουσίας είναι ο «πρώτος» της ενίσχυσης αλά… Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη νέα περίοδο από τη στιγμή που η επιστροφή του Ζέκα ήταν μια ξεκάθαρη κίνηση της διοίκησης τιμώντας τον άλλοτε αρχηγό.

Φυσικά οι Πράσινοι ακόμη και έτσι, είναι μακριά από την δέσμευση «τρεις-τέσσερις μεταγραφές πρώτης γραμμής ως τις 15 Ιουνίου» όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν παύει όμως να παρατηρεί κανείς την προσπάθεια τους να… καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Μέσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό του Αργεντίνου σούπερ σταρ

Ψάχνουν άμεσα για έναν στόπερ (με τον Ζουάντ Ελ Γιαμίκ της Βαγιαδολίδ να έχει το προβάδισμα), ψάχνουν και για 10άρι (με τον 24χρονο Τσέχο Όντρει Λινγκρ να είναι καιρό τώρα στην κορυφή της λίστας). Έχουν θέσει ουσιαστικά και ένα χρονοδιάγραμμα που καταλήγει στις 25 Ιούνη όταν και θα αναχωρήσουν για το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους στην Αυστρία. Μεταξύ μας όμως; Άλλες είναι οι πραγματικά σοβαρές υποθέσεις στο ρόστερ τους… Υποθέσεις «εσωτερικού» που επιβάλλεται να προχωρήσουν μια ώρα αρχύτερα.

Με τη σειρά που αναμένονται οι εξελίξεις; Μπερνάρ, Παλάσιος και Μπρινιόλι βάζουν στο… φούρνο «καυτές πατάτες» για τους Πράσινους. Ο Βραζιλιάνος με συμβόλαιο των 2,5 εκατ ευρώ που ο Παναθηναϊκός προφανώς θέλει να μην το πληρώσει την επόμενη σεζόν. Ο Αργεντινός winger που βλέποντας γύρω του όλοι να παίρνουν νέα συμβόλαια με «αυξημένες» αποδοχές θέλει το ίδιο. Και ο Ιταλός MVP της προηγούμενης σεζόν που μπαίνοντας στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του αποτελεί στόχο για μια σειρά από Ιταλικές ομάδες που τον θεωρούν μια αξιόπιστη αλλά και κυρίως «οικονομική» λύση για τον άσο!

Ουσιαστικά μιλάμε για τα 3/11 μιας ομάδας που την προηγούμενη σεζόν πόνταρε πολλά στον μικρό κύκλο του rotation της. Από την εξίσωση, έχει ήδη φύγει το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη. Με τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Παναθηναϊκού να ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στην ελληνική παροικία της Τράμπζονσπορ.

Το θέμα για τους δευτεραθλητές Ελλάδας είναι η συνέχεια. Και η συνέχει προμηνύεται κάτι παραπάνω από «καυτή». Οπως είπαμε, οι υποθέσεις των Μπερνάρ, Παλάσιος και Μπρινιόλι βρίσκονται ψηλά στο κάδρο για τον Παναθηναϊκό. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Βαρβάτο το συμβόλαιο του Μπερνάρ και κανείς δεν ξέρει πως ο Παναθηναϊκός θα βγάλει από τα ταμεία του 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Ναι, υπάρχει η προοπτική ευρωπαϊκών ομίλων. Αλλά δεν παύει να πρόκειται για απαγορευτικό συμβόλαιο, που ενδέχεται να βάλει και… μπουρλότο στα πράσινα αποδυτήρια.

Από εκεί και πέρα, ο Παλάσιος… φωνάζει για αύξηση, ενώ ρίχνει κλεφτές ματιές και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Εκεί που όμως, τα συμβόλαια δεν βρίσκονται στον… Θεό.

Τέλος, η πιο σοβαρή υπόθεση φέρει την υπογραφή του Μπρινιόλι. Ο 31χρονος κατέβασε ρολά την εφετινή σεζόν, ήταν ο φύλακας-άγγελος του Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται να υπάρξει ιταλική… ουρά από μνηστήρες. Και με τον έμπειρο γκολκίπερ να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, άπαντες αντιλαμβάνονται τη θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπόλικους γρίφους καλείται να λύσει ο Παναθηναϊκός. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αποτελεί παρελθόν και οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους υποθέσεις που «καίνε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ