Λιντς, Σαουθάμπτον και Λέστερ υποβιβάστηκαν, όμως οι παίκτες τους (θα) είναι περιζήτητοι (pic, vid)

Λιντς, Σαουθάμπτον και Λέστερ υποβιβάστηκαν, όμως οι παίκτες τους (θα) είναι περιζήτητοι (pic, vid)

Λιντς, Σαουθάμπτον και Λέστερ υποβιβάστηκαν στην Championship, ωστόσο κάποιοι από τους παίκτες τους θα αποτελέσουν μεταγραφικοί στόχοι αρκετών ομάδων.

Λιντς, Σαουθάμπτον και Λέστερ, θα χάσουν πολλά από τα αστέρια τους, είτε ως ελεύθερα, είτε θα τα αποδεσμεύσουν. Αυτή, είναι και η «κατάρα» των ομάδων που οδεύουν στην Championship. Το μεταγραφικό παζάρι που ξεκίνησε στην Αγγλία, προβλέπεται αρκετά δραστήριο.

Η αρχή έγινε με τον Γιούρι Τίλεμανς της Λέστερ, που σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οδεύει προς Άστον Βίλα, ένα όνομα που «έπαιξε» δυνατά για πολλές ομάδες του Νησιού.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία ευκαιρία (;) του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς

Χωρίς τα γκολ του Ροντρίγκο, το «αντίο» θα ερχόταν νωρίτερα

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ροντρίγκο, δύσκολα θα παραμένει στη Λιντς ενόψει Championship. Σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα και χωρίς τα γκολ του, πιθανότατα το… σασπένς να μην υπήρχε μέχρι το τέλος. Τα ίδια δεδομένα πρέπει να ισχύουν και για τον Τάιλερ Άνταμς. Ο Αμερικανός μέσος, αν δεν είχε χάσει την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, ίσως να ήταν διαφορετικό αποτέλεσμα για τη Λιντς. Κατέγραψε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (σε όλες 90’) και είχε συνολικά 253 αμυντικές ενέργειες (τάκλιν, κλεψίματα κλπ) στο χώρο του κέντρου. Νουμερό υψηλό, αν σκεφτεί κανείς, πως τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 11 Μαρτίου.

Ο αρχηγός φεύγει και παίρνει μαζί του τον… μικρό

Μετά από 11 χρόνια στην πρώτη ομάδα της Σαουθάμπτον, ο -πλέον- αρχηγός της Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους «αγίους» και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Ο Άγγλος διεθνής, ενδιαφέρει τη Λίβερπουλ, η οποία θα… περιμένει για την ώρα. Παρελθόν θα αποτελέσει και ο νεαρός Ρομέο Λάβια, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στην ομάδα μόλις το περασμένο καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο ​​Βέλγος είναι μόλις 19 ετών, αλλά αγωνίστηκε 2.231 λεπτά στη φετινή Premier League, αριθμός μικρότερος μόνο από τα λεπτά των «μικρών» Μπέλιγχαμ, Γκάβι, Σκαλβίνι και Μπάλντε.

Ο Τζέιμς Μάντισον, είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Λέστερ και το πιο… περιζήτητο. Ο Άγγλος μέσος με 10 γκολ και εννιά ασίστ στη φετινή Premier League, «έβαλε» το όνομά του, στα μπλοκάκια πολλών ομάδων. Πρόταση θα έρθει σίγουρα, με τη Νιουκάστλ να φαντάζει το πρώτο φαβορί. Παράλληλα, ο πρώτος σκόρερ των «αλεπούδων» με 13 γκολ, Χάρβι Μπαρνς, «ακούγεται» για τις Τότεναμ και Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή.

Ονόματα αναγνωρισμένης αξίας και ικανά να σταθούν στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα βλέπουμε, πως υποβιβάστηκαν όντας μέλη αδύναμων συνόλων. Αυτό μαρτυρά και το επίπεδο του αγγλικού πρωταθλήματος, αναφορικά με τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό. Το ερχόμενο καλοκαίρι, το μεταγραφικό παζάρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραστήριο και μένει να δούμε που θα καταλήξει ο κάθε ένας από αυτούς.

Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ