Το λάτιν κουαρτέτο που σκορπά χαμόγελα στην Τσέλσι (vids)

Το λάτιν κουαρτέτο που σκορπά χαμόγελα στην Τσέλσι (vids)

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν καταστροφική για την Τσέλσι αλλά τέσσερις μεταγραφές από την Λατινική Αμερική κάνουν τους Μπλε να χαμογελούν κοιτάζοντας το μέλλον.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε ίσως μια από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Τερμάτισε στην 12η θέση στην Premier League (11Ν-11Ι-16Η), χάνοντας την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ αποκλείστηκε με το… καλησπέρα σε FA Cup και League Cup.

Στο Champions League πέρασε τη φάση των ομίλων, απέκλεισε τη αφελή Μπορούσια Ντόρτμουντ στον πρώτο γύρο των playoffs ενώ στους 8 έπεσε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης χάνοντας συνοπτικά με συνολικό σκορ 4-0.

Διαβάστε επίσης: Γιαννακόπουλος: «Θα πολεμάμε μέχρι να σταματήσει η βία στα γήπεδα – Είμαστε Παναθηναϊκός»

Ο προπονητής που έφερε το Champions League στο Λονδίνο το 2021, Τόμας Τούχελ, απολύθηκε στο ξεκίνημα της χρονιάς για να αντικατασταθεί από τον Γκρέιαμ Πότερ, για να αντικατασταθεί τον Απρίλη από τον Φρανκ Λάμπαρντ, κλείνοντας απογοητευτικά μια σεζόν στην οποία αποκτήθηκαν 20 παίκτες και ξοδεύτηκαν 555.5 εκατομμύρια λίρες, αλλά οργανωμένη ομάδα δεν έγινε ποτέ…

Εν μέσω όλου αυτού του χάους, υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας. Το σκάουτινγκ του συλλόγου στη λατινική Αμερική δούλεψε εξαιρετικά και 3+1 παίκτες αποκτήθηκαν ή βρίσκονται προ των πυλών, σε εξαιρετικές ηλικίες που μπορεί με μια συνετή, σοβαρή και σταθερή προπονητική καθοδήγηση να αποτελέσει τον κορμό μιας εξαιρετικής Τσέλσι τα επόμενα αρκετά χρόνια. Ας δούμε περί ποιων πρόκειται…

Ξεκινάμε από τον μικρότεροι της παρέας, τον Κέντρι Παέζ από το Εκουαδόρ. Ο 16χρονος που αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος στον άξονα αλλά και στα δεξιά, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο σε ηλικίες U18 και ήδη παρομοιάζεται ως ο «νέος Ντι Μαρία».

Ο παίκτης είναι κλεισμένος από την Τσέλσι, αλλά επειδή είναι ανήλικος θα παραμείνει στην Ιντεπεντιέντε του Εκουαδόρ μέχρι να γίνει 18 και το 2025 θα ενταχθεί στους Μπλε με ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο hot prospect ακούει στο όνομα Αντρέι Σάντος. Ο 19χρονος κεντρικός μέσος αγοράστηκε από την Βάσκο Ντα Γκάμα τον περασμένο Μάρτιο έναντι 12.5 εκατ. Ευρώ, αλλά παρέμεινε στη ομάδα του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πρόσφατα έγινε διεθνής με τη Εθνική Βραζιλίας και έρχεται με φόρα να διεκδικήσει τη θέση του στο ρόστερ της Τσέλσι που ψάχνεται να αλλάξει πολλά και να κάνει ριζική ανανέωση.

Τρίτος στο λάτιν λόμπι έρχεται ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη φετινή Premier League με τη φανέλα της Μπράιτον. Ο 21χρονος διεθνής χαφ από το Εκουαδόρ, Μόουζες Καισέδο. Η περίπτωσή του είναι δύσκολη με τη ομάδα του να ζητά ένα ποσό αρκετά πάνω από 100 εκατ. Ευρώ.

Η Τσέλσι προσπαθεί να ρίξει το ποσό στα 90 εκατομμύρια βάζοντας στην κουβέντα και έμψυχα ανταλλάγματα που ενδιαφέρουν την Μπράιτον (Μπρόχα, Γκάλαχερ), την ώρα που ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αναφέρει πως οι Λονδρέζοι τα έχουν βρει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή, με τις δύο πλευρές να πιέζουν πλέον του Γλάρους.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον 22χρονο Αργεντινό χαφ και πρωταθλητή κόσμου, Έντζο Φερνάντες που έφτασε τον Ιανουάριο στην Τσέλσι και ήδη είναι από τους βασικούς, τότε εύκολα συμπεραίνουμε πως ο νέος προπονητής των Μπλε, Μαουρίσιο Ποκετίνο, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του να χτίζει ομάδες σε βάθος χρόνου, θα έχει μια πολύ στέρεα βάση για να χτίσει την Τσέλσι της επόμενης πενταετίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ