Τζόνι Εβανς: κίνηση-έκπληξη στη σκιά του Ονανά

Τζόνι Εβανς: κίνηση-έκπληξη στη σκιά του Ονανά

Τον Μάρτιο του 2021, ο τότε προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, σχεδόν …μισοαστεία παραπονέθηκε για την απόφαση να πουληθεί ο παίκτης στη Γουέστ Μπρομ έναντι οκτώ εκατομμυρίων λιρών το 2015 και ενώ η ομάδα του ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τη Λέστερ του Έβανς.

Από τις περιπτώσεις που ισχύει το «θέλεις δεν θέλεις θα ρίξεις μια ματιά»: o Τζόνι Έβανς κάνει το δεύτερο ντεμπούτο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μοιάζει σαν να μην έφυγε ποτέ από τους Κόκκινους Διαβόλους. Οι δε οπαδοί της ομάδας, μάλλον δεν θα παραπονιόντουσαν αν μείνει ο ηλικίας 35 ετών αμυντικός στον σύλλογο όλη τη νέα σεζόν!

Η ιστορία ασφαλώς και έχει το ενδιαφέρον της: το βράδυ της Τετάρτης διεξήχθη φιλικό στο Εδιμβούργο ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λυών. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ως αλλαγή ο Τζόνι Εβανς, ο Βορειοϊρλανδός αμυντικός ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα βραχυπρόθεσμη συμφωνία και αφού είχε προπονηθεί, εντυπωσιάζοντας μάλιστα, με τη δεύτερη ομάδα και τους μικρούς. Το πλήθος αμέσως έσπευσε να χειροκροτήσει- ακόμη σωστότερα να αποθεώσει τον παίκτη που γύρισε στο σπίτι του, όπως συνηθίζεται να λέγεται αυτό. Μολονότι κλισέ, η καρδιά η Εβανς είναι στη Γιουνάιτεντ κι ας είχε να παίξει με την κόκκινη φανέλα οκτώ χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τον Μίροτιτς: Η Παρτίζαν, ο Ερυθρός Αστέρας, ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Παναθηναϊκός (pic)

Τον Μάρτιο του 2021, ο τότε προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, σχεδόν …μισοαστεία παραπονέθηκε για την απόφαση να πουληθεί ο παίκτης στη Γουέστ Μπρομ έναντι οκτώ εκατομμυρίων λιρών το 2015 και ενώ η ομάδα του ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τη Λέστερ του Έβανς (είχε μετακινηθεί εκεί, τότε) στον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

«Ξέρετε, ο Εβανς θα έπρεπε τώρα να είναι παίκτης της Γιουνάιτεντ», είπε ο Σόλσκιερ. Υπήρχαν πολλοί που πίστευαν κάτι τέτοιο. Ηδη μετρούσε 198 συμμετοχές και τρεις τίτλους στο Ολντ Τράφορντ. Με τους Ερικ Μπαϊγί και Χάρι Μαγκουάρι στην κόψη του ξυραφιού και με εντελώς αμφίβολο το μέλλον τους στον συννεφιασμένο ουρανό του Μάντσεστερ, το κέντρο της άμυνας ήθελε παραπάνω πρόσωπα. Κάπως έτσι προέκυψε ο Εβανς. Περίεργο; Ακόμη και για τους Αγγλους, ναι. Ο Τεν Χαγκ δέχθηκε να τον δει έστω και προσωρινά αλλά ώρες ώρες το προσωρινό γίνεται και μόνιμο. Τι έκανε ο Εβανς; Για το διάστημα που αγωνίστηκε θύμιζε κάποιο παιδί που το άφησαν να παίξει και θέλησε να το χαρεί όσο γινόταν παραπάνω. Ακόμη περισσότερο αυτό φαινόταν όταν, πολύπειρος γαρ, φρόντιζε να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του, όχι ως νιόφερτος αλλά ως κάποιος με τη γνώση της βαριάς φανέλας των Μπέμπηδων.

«Μπορείτε να δείτε ότι είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας», είπε ο Τεν Χαγκ μετά τη νίκη με 1-0 επί της Λυών. «Η προσωπικότητά του φαίνεται, είναι ηγέτης. Καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο, επομένως είναι ωραίο να τον βλέπεις να παίζει και συνέβαλε πραγματικά στην καλή εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο», κατέληξε ο Ολλανδός προπονητής. Θα μείνει ο Εβανς; Υπομονή. Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης και με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Κυρίως στα μετόπισθεν. Θα κάνει περιοδεία, φιλικά ματς, άρα υπάρχει καιρός έως τις τελικές αποφάσεις. Αυτός που πάντως θέλει να δώσει οντότητα στον «άσο» είναι ο Αντρέ Ονανά. Ο γκολκίπερ από το Καμερούν ανακοινώθηκε με ωραίο βίντεο και σύντομα θα πάρει τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Και ποιος ξέρει. Μπορεί μπροστά του να δει μεταξύ άλλων και τον Τζόνι Εβανς…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ