Παραδόθηκε ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ στις Αρχές των ΗΠΑ

Παραδόθηκε ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ στις Αρχές των ΗΠΑ

Ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ κατηγορείται για «inside trading» και ο ίδιος ταξίδεψε στην Αμερική ώστε να παραδοθεί στις Αρχές και να δώσει εξηγήσεις.

Ο Τζο Λιούις, που είναι ιδιοκτήτης της ENIC και της Τότεναμ, κατηγορείται για συνολικά 19 αδικήματα και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση.

Η πλευρά του Βρετανού επιχειρηματία αρνείται τα πάντα, αλλά ο ίδιος ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να παραδοθεί στις Αρχές του Μανχάταν, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο Μίχαϊλιουκ, η «έξτρα» κίνηση και το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

Συγκεκριμένα, ο Λιούις κατηγορείται για 13 απάτες χρεογράφων, με καθεμία να επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, τρεις κατηγορίες απάτης, με μέγιστη ποινή 25 χρόνια φυλάκισης, όπως επίσης τρεις κατηγορίες εγκληματικής συνωμοσίας, με μέγιστη ποινή τα πέντε έτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Βρετανός χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να κάνει δώρα εκατομμυρίων σε φίλους, υπαλλήλους και ερωμένες του μέσω του χρηματηστηρίου.

Ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νταμιάν Γουίλιαμς, τοποθετήθηκε στο θέμα και ανέφερε: «Υποστηρίζουμε ότι, για χρόνια, ο Τζο Λιούις καταχράστηκε την πρόσβασή του σε εταιρικές αίθουσες συσκέψεων και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στις ρομαντικές συντρόφους του, τους προσωπικούς βοηθούς του, τους ιδιωτικούς πιλότους του και τους φίλους του.

Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την εσωτερική πληροφόρηση και κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο επειδή -χάρη στον Λιούις- αυτά τα στοιχήματα ήταν σίγουρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ