Μάντσεστερ Σίτι: «Δένει» τον Νέιθαν Άκε με νέο συμβόλαιο

Μάντσεστερ Σίτι: «Δένει» τον Νέιθαν Άκε με νέο συμβόλαιο

Η Μάντσεστερ Σίτι τα έχει βρει σε όλα με τον Νέιθαν Άκε για νέο συμβόλαιο που θα αυξήσει σημαντικά τον μισθό του 28χρονου.

Σύμφωνα με τον Fabrizio Romano, η Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει νέο συμβόλαιο με τον Νέιθαν Άκε, αφού έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον αμυντικό. Το τρέχον συμβόλαιο του 28χρονου Ολλανδού ίσχυει μέχρι το 2025, αλλά όπως φαίνεται πρόθεση της Σίτι είναι να επεκτείνει την παραμονή του στο Etihad για πολλά χρόνια ακόμη.

Αξιοσημείωτο είναι η ανατροπή των προθέσεων των δύο πλευρών καθώς πέρυσι τέτοια εποχή ο Άκε δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι, με την Τσέλσι να απήχε ελάχιστα από το να τον ξανακάνει δικό της βγάζοντας από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμυρία λίρες.

Διαβάστε επίσης: Σταθερός στο πλάνο του Ολυμπιακός: Ο Μίχαϊλιουκ και η… ΝΒΑ αναμονή

Εκείνη την εποχή, η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε τον Μαρκ Κουκουρέλα ως πιθανό αντικαταστάτη του Άκε, μόνο που ο Ισπανός πήγε στην Τσέλσι. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έπεισε τότε τον 28χρονο Ολλανδό να παραμείνει και ίσως να του έδωσε διαβεβαιώσεις για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα για την σεζόν που πέρασε. Εκ των υστέρων, ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις, καθώς ο Άκε απέδειξε την αξία του και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. Οι εμφανίσεις του ήταν ζωτικής σημασίας για τη σεζόν που η Σίτι κατέκτησε το τρεμπλ και έγινε αναντικατάστατος από τον Γκουαρντιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον συμφωνήσει προφορικά για νέο συμβόλαιο με τον Άκε για να εξασφαλίσει το μέλλον του στον σύλλογο. Πρόκειται για ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, το οποίο ο σύλλογος ελπίζει να σφραγίσει σύντομα. Επίσης, συνοδεύεται από σημαντική αύξηση των αποδοχών του 28χρονου αμυντικού, η οποία θα βελτιώσει το κύρος του στην ομάδα. Την περασμένη σεζόν ο Άκε κατέγραψε 41 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, 34 ως βασικός ενώ για να τον κάνει δικό της η ομάδα του Γκουαρδιόλα χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της 45.3 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο του 2020.

Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, έχει μετρήσει 81 συμμετοχές έχοντας κατακτήσει το UEFA Champions League 22/23, 3 Premier League, ένα FA Cup και ένα League Cup Αγγλίας και όπως φαίνεται είναι έτοιμος να συνεχίσει να επεκτείνει την τροπαιοθήκη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ