Ραμσντέιλ: «Δεν θα σιωπώ πλέον σε ομοφοβικά σχόλια»

Ραμσντέιλ: «Δεν θα σιωπώ πλέον σε ομοφοβικά σχόλια»

Ξεκάθαρος ο Άαρον Ραμσντέιλ για τα ομοφοβικά σχόλια.

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άαρον Ραμσντέιλ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μένει πλέον σιωπηλός όταν ακούει ομοφοβικά σχόλια στα αποδυτήρια ή τα βλέπει στα social media, προσθέτοντας ότι θέλει το ποδόσφαιρο να είναι ένα «ασφαλές και φιλόξενο μέρος».

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα (3/8) στο «The Players Tribune», ο Ραμσντέιλ είπε ότι η δέσμευσή του οφείλεται στην επιθυμία να διασφαλίσει ότι ο αδερφός του, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες χωρίς φόβο ότι θα αντιμετωπίσει κακοποίηση ή διάκριση.

Διαβάστε επίσης: Πορόζο, ο τρίτος: Ποιοι άλλοι από το Εκουαδόρ έχουν παίξει στον Ολυμπιακό (vid, pic)

«Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Αν διαφωνείτε, ίσως είστε αυτός που πρέπει να σιωπήσει και να κοιταχτεί στον καθρέφτη», έγραψε ο 25χρονος. «Θέλω αυτό το παιχνίδι που μου αρέσει να είναι ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για όλους. Θέλω ο αδερφός μου, Όλι – ή οποιοσδήποτε οποιασδήποτε σεξουαλικότητας, φυλής ή θρησκείας – να έρχεται στα παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να φοβάται την κακοποίηση.»

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ξεκίνησε έρευνες για πολλά υποτιθέμενα περιστατικά ομοφοβικής ψαλμωδίας την περασμένη σεζόν. Πρόσφατα η Γουλβς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100.000 λιρών για ομοφοβικές φωνές από ένα τμήμα των φιλάθλων της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League με την Τσέλσι.

«Με τα χρόνια, μάλλον έχω δαγκώσει τη γλώσσα μου πολλές φορές, όποτε ακούω ομοφοβικά σχόλια ή ανόητα πράγματα να λέγονται», είπε ο Ραμσντέιλ. «Νομίζω ότι ίσως ο αδερφός μου έκανε το ίδιο, πιστεύοντας ότι θα έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα.» Ο Άγγλος διεθνής, έπαιξε και τους 38 αγώνες της Premier League για την Άρσεναλ την περασμένη σεζόν και τη βοήθησε να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ