Έρλινγκ Χάαλαντ: Έκανε δικό του ακόμη ένα ρεκόρ με το «καλημέρα» στην Πρέμιερ Λιγκ

Έρλινγκ Χάαλαντ: Έκανε δικό του ακόμη ένα ρεκόρ με το «καλημέρα» στην Πρέμιερ Λιγκ

Ακόμη μία «κορυφή» ανήκει στον Έρλινγκ Χάαλαντ μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στην νίκη (0-3) της Σίτι επί της Μπέρνλι στην πρεμιέρα της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με το «αριστερό» πόδι του Χάαλαντ (2 γκολ) τις υποχρεώσεις της τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Premier League έκαμψε εύκολα την όποια αντίσταση της Μπέρνλι (0-3), φεύγοντας από το «Turf Moor» με τους πρώτους τρεις βαθμούς της σεζόν.

Πέρα από τη νίκη και το clean sheet, ο Πεπ Γκουρδιόλα είδε τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Premier League (36 γκολ) να είναι «ζεστός». Ο Έρλινγκ Χάαλαντ,  χρειάστηκε μόλις 4′ λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό την φετινή σεζόν, σημειώνοντας μάλιστα και δεύτερο τέρμα στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπέρνλι. Τέταρτη σερί σεζόν που στο Game 1 του πρωταθλήματος πετυχαίνει 2 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμες ώρες: Τα δεδομένα για Μάικ Τζέιμς, το plan b και η ειλημμένη απόφαση του Μπαρτζώκα

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Νορβηγός, σκόραρε δύο φορές έχοντας σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο μόλις 9 επαφές με την μπάλα. Θα μπορούσε να ήταν αυτό ρεκόρ αλλά δεν είναι. Η κορυφή που ανήκει από χθες (11/08) στον Χάαλαντ είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League, το πρώτο και το δεύτερο γκολ μίας νέας αγωνιστικής σεζόν το σημειώνει ο ίδιος παίκτης.

Παράλληλα, έφτασε τα 100 τέρματα στα top5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, με Ντόρτμουντ (62) και Μάντσεστερ Σίτι (38), μόλις σε 103 συμμετοχές. Από τον Ιανουάριο του 2020 που έκανε το ντεμπούτο του στην Bundesliga με την Ντόρτμουντ, μόνο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει πετύχει περισσότερα τέρματα (114) στα top5 πρωταθλήματα μέσα στο ίδιο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ