Ραχίμ Στέρλινγκ: Επιστρέφει ο καλός του εαυτός ή διανύει απλά μία καλή περίοδο;

Ραχίμ Στέρλινγκ: Επιστρέφει ο καλός του εαυτός ή διανύει απλά μία καλή περίοδο;

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι ένα από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο την φετινή σεζόν στην Τσέλσι, με τα πρώτα «δείγματα» να δείχνουν πως ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται στον σωστό δρόμο...

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων της πρώτης νίκης (3-0) στη σεζόν για την Τσέλσι επί της Λούτον για την 3η αγωνιστική της Premier League, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδωσε την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι όλη η σκληρή δουλειά για να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις αρχίζει να αποδίδει.

Καθώς ο Στέρλινγκ αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» ο πρόεδρος της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, εθεάθη στις εξέδρες να σηκώνεται όρθιος για να χειροκροτήσει τον 28χρονο Άγγλο για όσα πρόσφερε στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο έκαναν και περισσότεροι από 39.000 φίλαθλοι των «μπλε» του Λονδίνου που βρίσκοταν στις εξέδρες του γηπέδου την Παρασκεύη (25/08).

Διαβάστε επίσης: «Θέλει και ο Σολμπάκεν Ολυμπιακό»

Τέτοιες εικόνες από τους οπαδούς ήταν αδιανόητες πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς ο Στέρλινγκ μαζί με τον Μαρκ Κουκουρέγια «κοντράρονταν» για το ποιος είναι ο λιγότερο δημοφιλής παίκτης του συλλόγου, σύμφωνα με τους φίλους της ομάδας. Υπενθυμίζουμε, πως οι δύο παίκτες αποκτήθηκαν από την Τσέλσι έναντι 56.2 εκατ. ευρώ και 65.3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αν συνυπολογίσουμε πως ο μισθός του Στέρλινγκ ανέρχεται σε 300.000 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα τότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση για καλές εμφανίσεις από τον Άγγλο «winger».

Την περασμένη σεζόν, ο Στέρλινγκ είχε μόλις 9 γκολ και 4 ασίστ σε 38 συμμετοχές με την φανέλα των «μπλε» και τα πρώτα «σύννεφα» είχαν αρχίσει να τον περικυκλώνουν καθώς οι εμφανίσεις του έδιναν την εντύπωση πως η καριέρα του αρχίζει να φθίνει στην μετά Μάντσεστερ Σίτι εποχή στην καριέρα του.

Η περσινή σεζόν ήταν η χειρότερη της Τσέλσι στην εποχή της Premier League (λιγότεροι βαθμοί και λιγότερα γκολ), γι΄αυτό και αρκετoί παίκτες από το ρόστερ που τερμάτισε στην 12η θέση του πρωταθλήματος πωλήθηκαν φέτος το καλοκαίρι.

Όσο καλά και αν έπαιξε στην πρεμιέρα της Premier League απέναντι στη Λίβερπουλ, η αμφισβήτηση του Στέρλινγκ συνεχίστηκε. Ωστόσο, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λούτον ο Άγγλος σημειώνοντας 2 τέρματα και δημιουργώντας το τρίτο στον Τζάκσον, φαίνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα ώστε να αλλάξει την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» γύρω από το πρόσωπό του.

Για να φτάσει να κάνει μία τόσο καλή εμφάνιση απέναντι στην Λούτον και να έχει επίσης πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο του «Σταδίου του Λονδίνου», παρά την ήττα (3-1) απέναντι στην Γουέστ Χαμ την προηγούμενη αγωνιστική, ο Στέρλινγκ δούλεψε πάρα πολύ και εντός και εκτός γηπέδου.

Άλλαξε την διατροφή του και έγινε χορτοφάγος για ένα διάστημα, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων την προηγούμενη σεζόν περνώντας τον χρόνο του στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι κάνοντας καθημερινές προπονήσεις.

Επίσης, συμβουλεύτηκε ειδικούς προκειμένου να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση πριν την έναρξη της προετοιμασίας της Τσέλσι για την φετινή σεζόν. Στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter βλέπουμε τον Στέρλινγκ να κάνει σπριντ σε λόφους, που βρίσκονται λίγο έξω από το Λονδίνο.

Το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό γεγονός που βοήθησε τον Στέρλινγκ στο να εμφανίσει στο γήπεδο για χάρη της Τσέλσι, τα χαρακτηριστικά που βλέπαμε από εκείνον με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, είναι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «μπλε» από τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν πολλές συνομιλίες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, κάτι που λειτούργησε ως ευεργετικό στοιχείο για την αναγέννηση του Στέρλινγκ -τουλάχιστον- στην αρχή της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ