Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Ο Σαλάχ καθάρισε το ντέρμπι του Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Ο Σαλάχ καθάρισε το ντέρμπι του Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό, επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Σαλάχ να σκοράρει εις διπλούν και έπιασε κορυφή.

Η Λίβερπουλ με την αύρα Τσιμίκα στην βασική ενδεκάδα, καθάρισε με δύο γκολ του Σαλάχ την Έβερτον στο ντέρμπι (2-0) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν το απόλυτο φαβορί και η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 37′ της άνοιξε διάπλατα το δρόμο, για νίκη στο ντέρμπι, που θα την έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Αλεξανδρόπουλος «παίζει» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός, αφού ο Ρόμπερτσον αναμένεται να μείνει εκτός για περίπου 3 μήνες, με τον Κλοπ να τον αντικαθιστά στο 62ο λεπτό για να κάνει την ομάδα του ακόμη πιο επιθετική.

Ο Σαλάχ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «Ρεντς», καθώς άνοιξε το σκορ στο 75′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Κιν και στο 90+7′ στην αντεπίθεση, έπαιξε το 1-2 με τον Νούνιεζ και σε κενό τέρμα έγραψε το τελικό 2-0.

Η Λίβερπουλ ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 20 πόντους, σε ισοβαθμία με Τότεναμ και Άρσεναλ (έχουν παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Έβερτον έμεινε στην 16η θέση, 3 βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Οι ενδεκάδες: 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ, Χράφενμπερχ, Σαλάχ, Ζότα, Ντίας

Έβερτον: Πίκφορντ, Γιανγκ, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο, Χάρισον, Ονάνα, Γκάρνερ, Μακνίλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ