Πρόβλημα για τη Γιουνάιτεντ με Γκαρνάτσο

Πρόβλημα για τη Γιουνάιτεντ με Γκαρνάτσο

Πρόβλημα από του πουθενά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Γκαρνάτσο να κινδυνεύει με τιμωρία λόγω ενός ποσταρίσματος του στα social media.

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο κινδυνεύει με αποκλεισμό από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) λόγω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αντρέ Ονάνα, ο οποίος όμως έσπευσε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του.

Ο 19χρονος Γκαρνάτσο δημοσίευσε μια εορταστική ανάρτηση στο Twitter μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο Champions League επί της Κοπεγχάγης το βράδυ της Τρίτης, όπου ο Ονάνα απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις και διασφάλισε τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ο Φορτούνης, η πρόταση-μαμούθ της Γουέστ Χαμ, ο Πελεγκρίνι, ο Ουσίγιος και το πλοίο από τη Νάξο, που τον «πήγε» στον… Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Αργεντινός διεθνής συμπεριέλαβε δύο emoji γορίλα στην (διαγραμμένη πια) ανάρτηση μαζί με μια φωτογραφία του Ονάνα, των συμπαικτών του και του ίδιου να πανηγυρίζουν.

Η FA γνωρίζει για την εν λόγω ανάρτηση και έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τον Γκαρνάτσο, την ώρα που ο Αφρικανός τερματοφύλακας υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Instagram: «Ξέρω ακριβώς τι σήμαινε η ανάρτηση του @garnacho7: δύναμη και δύναμη. Αυτό το θέμα δεν πρέπει να προχωρήσει άλλο». Ο Ονάνα δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία στην οποία αγκαλιάζει τον Γκαρνάτσο σε πανηγυρισμό.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν προηγούμενα για τιμωρία παικτών από την FA για παρόμοιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2020, ο Έντινσον Καβάνι της Γιουνάιτεντ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγώνων και πρόστιμο 100.000 λίρες αφού χρησιμοποίησε τη λέξη «n…o» σε ένα σχόλιο στο Instagram, στο οποίο ευχαριστούσε έναν νεαρό οπαδό.

Σε ελεύθερη μετάφραση η έκφραση σημαίνει «ευχαριστώ μικρό μαύρο αγόρι» ή μπορεί επίσης να σημαίνει «άντρας με μαύρα μαλλιά».

Ο Καβάνι διέγραψε το σχόλιο και ζήτησε συγγνώμη αλλά τιμωρήθηκε από μια ανεξάρτητη επιτροπή, αφού παραδέχτηκε την κατηγορία της FA για ανάρμοστη συμπεριφορά για σοβαρή παραβίαση των κανόνων που σχετίζονται με τον ρατσισμό.

Αυτή η επιτροπή δήλωσε ότι ο Καβάνι «είχε επιδείξει γνήσια μεταμέλεια» και «δεν μπορούσε εύλογα να γνωρίζει ότι θα προκληθεί τέτοιο αδίκημα» έχοντας στη Γιουνάιτεντ μόνο δύο μήνες, ενώ δεν είχε ζήσει ποτέ σε αγγλόφωνη χώρα. Σημείωσε επίσης ότι ο Καβάνι «δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στην Αγγλία για να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τις πολιτισμικές διαφορές».

Ένα χρόνο πριν, στον Μπερνάρντο Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 λιρών και αποκλεισμός για έναν αγώνα επειδή συνέκρινε μια παιδική φωτογραφία του συμπαίκτη του Μπέντζαμιν Μεντί με τη μασκότ της ισπανικής μάρκας σοκολάτας Conguitos.

Ο Μπερνάρντο διέγραψε τη δημοσίευση μετά από 45 λεπτά και αποδέχθηκε την κατηγορία της FA για ανάρμοστη συμπεριφορά και σοβαρή παραβίαση των κανόνων που σχετίζονται με τον ρατσισμό.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που αποφάσισε την τιμωρία του Μπερνάρντο αποδέχτηκε ότι «δεν σκόπευε η ανάρτηση να είναι προσβλητική ή με οποιονδήποτε τρόπο ρατσιστικό» και συμφώνησε με την απαγόρευση μόνο ενός αγώνα λόγω του «υποδειγματικού χαρακτήρα και του πειθαρχικού του ιστορικού». Ο τότε 25χρονος έλαβε εντολή να παρακολουθήσει υποχρεωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης πρόσωπο με πρόσωπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ