Νίκη κορυφής για την Άρσεναλ (3-1) – Με το ζόρι τη Λούτον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0)

Νίκη κορυφής για την Άρσεναλ (3-1) – Με το ζόρι τη Λούτον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0)

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι και έπιασε τη Σίτι στην κορυφή έχοντας ματς περισσότερο, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε δύσκολα τη Λούτον με 1-0. Σπουδαίο διπλό για την Έβερτον επί της Κρίσταλ Πάλας (2-3).

Μετά την ήττα από τη Νιούκαστλ η Άρσεναλ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 3-1 της Μπέρνλι στο «Emirates» κι έπιασε τη Σίτι στην πρώτη θέση με ματς παραπάνω. Δεύτερη σερί νίκη πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το δύσκολο 1-0 επί της Λούτον, την ώρα που η Έβερτον έφευγε με σπουδαίο διπλό επί της Κρίσταλ Πάλας με 3-2.

Έκανε τη δουλειά η Άρσεναλ 

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με μεγαλύτερη από όλες το δοκάρι του Σακά στο 20. Τελικά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα άνοιξε το σκορ στο 45+1′ με κεφαλιά του Τροσάρ ο οποίος πέτυχε το 1000ο γκολ των «κανονιέρηδων» στο «Emirates».

Η Μπέρνλι αιφνιδίασε την Άρσεναλ στο 54′ κάνοντας το 1-1 με τον Μπράουνχιλ, αλλά η χαρά τη δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά μετά ο Σαλιμπά με κεφαλιά έκανε το 2-1 και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 74′ ο Ζιντσένκο. Στο 83ο λεπτό αποβλήθηκε ο Βιέιρα για την Άρσεναλ που δεν αγχώθηκε μέχρι το φινάλε.

Διαβάστε επίσης: Η «εκτόξευση» του Ορτέγκα, ο Έσε που ακολουθεί και η αγορά της Αργεντινής

Ο Λίντελοφ «καθάρισε» για τη Γιουνάιτεντ 

Ανάσανε επιτέλους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων εβδομάδων, επικρατώντας έστω και δύσκολα της Λούτον στο «Old Trafford» με 1-0.

Η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ προέρχονταν από εννιά ήττες στα πρώτα 17 παιχνίδια της σεζόν κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1973-74, στο τέλος μάλιστα της οποίας είχε υποβιβαστεί, και κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Λούτον παίρνοντας την πολύτιμη νίκη χάρη στο γκολ του Λίντελοφ στο 59ο λεπτό.

Μεγάλη νίκη η Έβερτον

Στο Λονδίνο η Έβερτον πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας. Ο Μικολένκο μόλις στο 1′ έκανε το 0-1, αλλά ο Έζε με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 στο 5′. Ο Ντουκουρέ έγραψε το 1-2 στο 49′, με τον Έντουαντ να κάνει το 2-2 και τον Γκεγέ να χαρίζει τη νίκη στους φιλοξενούμενους με γκολ στο 86′.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ