Γκουαρντιόλα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»

Γκουαρντιόλα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει να μην ακούει το καμπανάκι που χτύπησε για την Μάντσεστερ Σίτι μετά την τιμωρία της Έβερτον, αφού θεωρεί πως η ομάδα είναι αθώα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ένοχη, για περισσότερες από 100 κατηγορίες για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, όπως δήλωσε σήμερα (24/11) ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπορεί η Έβερτον να τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 πόντων για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR), αλλά αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί τον Καταλανό τεχνικό.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη συνέντευξη του Μαρτίνεθ στη «Marca»: «Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μάς πήραν ό,τι κερδίσαμε στο γήπεδο»

Η Σίτι προηγείται στη βαθμολογία με έναν βαθμό από τη Λίβερπουλ, την οποία φιλοξενεί αύριο (25/11), αλλά και την Άρσεναλ που έχει 27 βαθμούς, όσους και οι «Ρεντς».

«Γιατί να μην πιστέψω  ότι είμαστε αθώοι;» αναρωτήθηκε  ενοχλημένος ο Πεπ Γκουαρντιόλα μιλώντας σήμερα (24/11) στους δημοσιογράφους.
«Είναι οι δικηγόροι που θα κάνουν τη σχετική υπεράσπιση ενώπιον του δικαστή. Περιμένουμε», πρόσθεσε.

Η τιμωρία της Έβερτον προκάλεσε κατακραυγή από τους φιλάθλους των ομάδων στην Αγγλία που θέλουν και η Σίτι να αντιμετωπίσει παρόμοια ποινή:

«Δεν πρόκειται να πω ούτε μια λέξη για την Έβερτον γιατί δεν ξέρω την πραγματικότητα αυτού που συνέβη. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις», είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι λένε, «Γιατί η Σίτι δεν πάει στην National League (σ.σ: η χαμηλότερη κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου). Αλλά ας περιμένουμε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δεν είναι το ίδιο. Μία από αυτές είναι περισσότερο περίπλοκη», συμπλήρωσε.

Ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδήγησε τη Σίτι στον πρώτο της τίτλο στο Champions League την περασμένη σεζόν για να γίνει η δεύτερη αγγλική ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κέρδισε το «τρεμπλ», ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί αν υποβιβαστούν:

«Με ανακρίνετε σαν να έχουμε τιμωρηθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνω αν είμαστε στην League One παρά αν κερδίσουμε το Champions League».

Ο Γκουαρντιόλα μίλησε και για τον Γιούργκεν Κλοπ, λέγοντας:

«Με έκανε καλύτερο προπονητή. Με βοήθησε να σκεφτώ πολλά πράγματα, σίγουρα. Αυτός και οι ομάδες του, ακόμη και στη Ντόρτμουντ, ήταν πάντα μεγάλοι αντίπαλοι. Έχουν μια φανταστική ομάδα, φανταστικούς παίκτες».

Για τον Χάαλαντ, που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, είπε:

«Προπονήθηκε χθες (Πέμπτη) νιώθοντας μια μικρή ενόχληση, σήμερα είναι η τελευταία μας προπόνηση και ελπίζω να μπορέσει να συμμετάσχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ