«Κάστρα»: Τα εντυπωσιακά εντός έδρας ρεκόρ των Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Άστον Βίλα (pics)

«Κάστρα»: Τα εντυπωσιακά εντός έδρας ρεκόρ των Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Άστον Βίλα (pics)

Μόνο αυτές οι τρεις ομάδες έχουν το απόλυτο εντός έδρας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τι κοινό μπορεί να έχουν η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ, η μεγάλη έκπληξη του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος, Άστον Βίλα και μια εκ των διεκδικητριών του τίτλου στην Ισπανία, Ατλέτικο Μαδρίτης;

Είναι οι τρεις σύλλογοι που έχουν το απόλυτο εντός έδρας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier, Serie A, La Liga, Ligue 1, Bundesliga), με τις ομάδες των Ντιέγκο Σιμεόνε και Ουνάι Έμερι να έχουν μάλιστα τα καλύτερα ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό που συμβαίνει εδώ και έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό Β΄ θα μιλήσει επιτέλους κάποιος από την ΚΕΔ (vids, pics)

Την οδηγεί το «Γουάντα Μετροπολιτάνο»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης το μεσημέρι της Κυριακής επικράτησε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Αλμερίας με 2-1 και μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Αυτή ήταν η 8η νίκη των Ροχιμπλάνκος σε ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος στην έδρα τους για τη La Liga. Σε αυτό το διάστημα έχουν σκοράρει 19 γκολ και έχουν δεχθεί 8. Εκτός από την Αλμερία, η Ατλέτικο έχει νικήσει επίσης στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» την Γρανάδα με 3-1, τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1, την Κάντιθ με 3-2, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1, την Αλαβές με 2-1, την Βιγιαρεάλ με 3-1 και την Μαγιόρκα με 1-0. Ενας άκρως εντυπωσιακός απολογισμός που την έχει διατηρήσει στο κόλπο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ατλέτικο έχει το απόλυτο εντός έδρας και στους ομίλους του Champions League, όπου έχει νικήσει τις Φέγενορντ και Σέλτικ με 3-2 και 6-0 αντίστοιχα. Την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του Σιμεόνε θα δώσει το τελευταίο της ματς στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» για τη φάση των ομίλων, καθώς θα υποδεχθεί την Λάτσιο (13/12, 22:00).

Ασταμάτητοι οι Μοράτα και Γκριεζμάν

Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν οι Ροχιμπλάνκος σε La Liga και Champions League παίζουν οι Αντουάν Γκριεζμάν και Αλβάρο Μοράτα, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν πετύχει από 13 γκολ. Μάλιστα, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα στα big-5 πρωταθλήματα που έχει δύο παίκτες να έχουν σκοράρει από 13+ γκολ (σ.σ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει).

Το ίδιο ρεκόρ με την Ατλέτικο Μαδρίτης έχει όμως και η Αστον Βίλα, με τους «Χωριάτες» να έχουν 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Βίλα Παρκ». Τελευταίο τους θύμα η Αρσεναλ, την οποία νίκησαν το βράδυ του Σαββάτου με 1-0, για την 16η αγωνιστική της Premier League.

Πριν τους «Κανονιέρηδες» οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Εμερι είχαν νικήσει εντός έδρας την Εβερτον με 4-0, την Κρίσταλ Πάλας με 3-1, την Μπράιτον με 6-1, την Γουέστ Χαμ με 4-1, την Λούτον με 3-1, την Φούλαμ με 3-1 και την Μάντσεστερ Σίτι με 1-0. Σε αυτό το διάστημα έχει σκοράρει 25 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 5.

15 σερί από πέρσι!

Μια σπουδαία σεζόν για την Αστον Βίλα, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 35 βαθμούς και είναι μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Μάλιστα εάν προσθέσει κανείς και τις 7 σερί νίκες με τις οποίες έκλεισε την περσινή Premier League η Άστον Βίλα, το ρεκόρ της ομάδας του Έμερι φτάνει τα 15 συνεχόμενα τρίποντα. Τελευταία φορά που ηττήθηκε εντός έδρας ήταν στις 18 Φεβρουαρίου από την Αρσεναλ με 4-2.

Το «καυτό» Ανφιλντ

Την τριάδα με τις ομάδες που έχουν το απόλυτο εντός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος συμπληρώνει η Λίβερπουλ, η οποία έχει 7 νίκες σε 7 παιχνίδια στο «Ανφιλντ». Σε αυτά τα επτά ματς η ομάδα του Κλοπ έχει νικήσει τις Μπόρνμουθ (3-1), Αστον Βίλα (3-0), Γουέστ Χαμ (3-1), Εβερτον (2-0), Νότιγχαμ Φόρεστ (3-0), Μπρέντφορντ (3-0) και Φούλαμ (4-3). Οι Reds έχουν βάλει 21 γκολ και έχουν δεχθεί 5, με το εντυπωσιακό ρεκόρ που «τρέχουν» στο Ανφιλντ να τους έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με 37 πόντους. Στο +1 από την δεύτερη Αρσεναλ και στο +4 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ