Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά: Το μικρό ποδοσφαιρικό «θαύμα» της Λούτον (vids)

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά: Το μικρό ποδοσφαιρικό «θαύμα» της Λούτον (vids)

Η Λούτον διανύει μια ξέφρενη πορεία τις τελευταίες 40 μέρες και ανέβηκε πρώτη φορά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις, η 4αρα στην Μπράιτον και ένα ντεμαράζ που δείχνει... σωτηρία

Η Λούτον μπορεί την περσινή σεζόν να εντυπωσίασε και να πήρε το εισιτήριο μέσα από τα play off της Championship στην Premier League, όμως από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε από όλους ως η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό.

Για την ακρίβεια, η ομάδα από την Νοτιοανατολική Αγγλία πίστεψαν πολλοί ότι θα είναι ο «σάκος» του μποξ της κορυφαίας κατηγορίας, ενώ υπήρχαν στοιχήματα ακόμη και για το αν θα μαζέψει 10 βαθμούς σε όλη τη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Σκέφτονται ήδη τα play offs

22 αγωνιστικές μετά την έναρξη της Premier League η Λούτον έχει μαζέψει ήδη 19 βαθμούς και είναι στην 17η θέση και εκτός επικίνδυνης ζώνης και αν κάποιος έλεγε στον πιο αισιόδοξο οπαδό της στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα ήταν σε αυτή τη θέση την 1η Φεβρουαρίου, λογικά θα το αγόραζε. Ειδικά αν δει κανείς πως άρχισε η σεζόν για τους «πορτοκαλί», οι οποίοι έχουν την αμέριστη στήριξη του κόσμου τους και πρόκειται για ένα άκρως… ρομαντικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, μιας άλλης εποχής που δεν στηρίζεται στα χρήματα και στα ονόματα.

Η Λούτον λοιπόν, μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη χρονιά, όπου μάζεψε όλους κι όλους 9 βαθμούς σε 17 παιχνίδια και ήταν συνεχώς στις τελευταίες δύο θέσεις, μέσα σε 40 μέρες και συνολικά 5 ματς πρωταθλήματος έχει πάρει 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), ενώ την ίδια ώρα έχει προκριθεί και στους «16» του FA Cup και έχει κάνει τον κόσμο της να ονειρεύεται.

Συνολικά μέσα στη σεζόν έχει 28 γκολ ενεργητικό και 38 παθητικό, ενώ έχει πλέον 5 νίκες στα 22 ματς πρωταθλήματος. Τελευταίο της ματς ήταν αυτό με την Μπράιτον, την οποία διέλυσε εντός έδρας με το εμφατικό 4-0 στο «Kenilworth Road» με 11.000 κόσμου να προκαλεί… ντελίριο σε ένα ματς… τέλειο. Η Λούτον παίζει με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά κυρίως παίζει με ένα επιπλέον κίνητρο.

Το σοκ με τον Λοκίερ και ο «φονιάς» Αντεμπάγιο

Η Λούτον λοιπόν αν και έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της στα τελευταία ματς, έχει και ένα παιχνίδι που αναμένεται να συνεχιστεί κάποια στιγμή με την Μπόρνμουθ, αφού είναι εκείνο το περιβόητο ματς, όπου σωριάστηκε στο έδαφος ο Τομ Λοκίερ. Φυσικά η αναμέτρηση αναβλήθηκε, με τον παίκτη να πηγαίνει στο νοσοκομείο, όμως να τα καταφέρνει.

Το ματς-σταθμός στη μεγάλη ανατροπή των προγνωστικών κατά της Λούτον ήταν αυτό, διότι έκτοτε είναι τα 5 ματς με μόλις μια ήττα για τους «πορτοκαλί», αφού όπως έχει πει και ο Ρόμπ Έντουαρντς, προπονητής της Λούτον, πλέον παίζουν και για αυτόν. Ο Ουαλός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος, η ομάδα έχει συσπειρωθεί έτσι κι αλλιώς και πηγαίνει εξαιρετικά σε όλα τα επίπεδα, ενώ και ο Λοκίερ προπονείται κανονικά πλέον και θα τεθεί στη διάθεση του.

Ο τρόπος που αγωνίζεται είναι συγκεκριμένος, ενώ το μεγάλο «όπλο» της στην επίθεση ονομάζεται Ελάιτζα Αντεμπάγιο. Ο Άγγλος επιθετικός είναι η αιχμή του δόρατος για τη Λούτον και κάνει… παπάδες, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Κόντρα στην Μπράιτον έκανε χατ-τρικ σε 56 λεπτά και πρόκειται για έναν στράικερ που δύσκολα μαρκάρει κανείς.

Ο Έντουαρντς στηρίζεται στη δύναμη και την ταχύτητα του, η ομάδα του παίζει με αντεπιθέσεις και ο Αντεμπάγιο είναι… μανούλα στο παιχνίδι άμεσης μετάβασης, όπως συμβαίνει γενικότερα με τους νεοφώτιστους. Συνολικά, ο Άγγλος στράικερ έχει σε 21 ματς 8 τέρματα στην Premier League και ήδη τον «γλυκοκοιτάζουν» πολλές ομάδες.

Από εκεί και πέρα, η Λούτον έχει κάνει τη μισή δουλειά, που είναι το να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού η άλλη μισή δουλειά είναι να μείνει πάνω από αυτή και ακολουθούν 5 ματς-φωτιά στην Premier League, συν το ματς των «16» του FA Cup όπου θα παίξει εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ιστορικό παιχνίδι.

Τα ματς της Premier είναι κατά σειρά με Νιούκαστλ (εκτός), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ (εκτός) και Άστον Βίλα. Τα τρία είναι εντός και θέλει σε αυτά τα 5 ματς 6-7 βαθμούς για να κρατάει την τύχη στα χέρια της σε μια σεζόν που πάει, όπως και περσι στην Championship, να τα καταφέρει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ