Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ο «μαέστρος» του Πεπ που αλλάζει επίπεδο τον Χάαλαντ και τη Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ο «μαέστρος» του Πεπ που αλλάζει επίπεδο τον Χάαλαντ και τη Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτσι κι αλλιώς μια «μηχανή», ένα σπουδαίο σύνολο με έναν προπονητή-θρύλο, όμως αυτός που την... εκτοξεύει και την κάνει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, στη Μάντσεστερ Σίτι εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο και υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο καλύτερος δημιουργός των τελευταίων ετών.

Ο Βέλγος σούπερ σταρ που στη διάρκεια της καριέρας του έχει ταλαιπωρηθεί και από αρκετούς τραυματισμούς, είναι σημείο αναφοράς όταν είναι διαθέσιμος στη Σίτι, είναι world class παίκτης και το έχει αποδείξει πολύ καιρό πριν. Ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει τη σημασία που έχει ο Ντε Μπρόινε στο παιχνίδι των «πολιτών», αφού αν και η ομάδα του είναι μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» και μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, με τον Βέλγο στη σύνθεση είναι η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη.

Ο Ντε Μπρόινε στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε υποστεί βαριά θλάση στον ιγνυακό τένοντα και για να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημά του και όχι να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός για τουλάχιστον 4.5 μήνες. Ένα διάστημα που η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα, αφού αν και βρισκόταν μέσα σε όλους τους στόχους της και στο κυνήγι του πρωταθλήματος, δεν έπειθε κανέναν.

Ο κινητήριος «μοχλός» του Γκουαρντιόλα

Η επιστροφή του σούπερ σταρ στη δράση όμως στις 7 Ιανουαρίου του 2024 σήμανε και την αγωνιστική ανάκαμψη ολόκληρου του οικοδομήματος του Πεπ. Για την ακρίβεια, η Σίτι άρχισε να πείθει και να επιστρέφει στα πολύ υψηλά στάνταρ που έχει συνηθίσει τους οπαδούς της.

Ο Ντε Μπρόινε από την ημέρα που επέστρεψε έχει παίξει σε 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League και μετράει τον τρομακτικό αριθμό των 11 ασίστ και των 2 τερμάτων. Η «σύνδεση» που έχει με τους συμπαίκτες του είναι απίστευτη, ενώ η επαφή που έχει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Στο ματς με τη Λούτον το βράδυ της Τρίτης για τους «16» του FA Cup, ο Ντε Μπρόινε μοίραζε στον Νορβηγό τη μία τελική πάσα μετά την άλλη και το αποτέλεσμα αυτού ήταν η Σίτι να επικρατήσει με το εμφατικό 6-2 και τον Βέλγιο σταρ να έχει 4 ασίστ όλες στον Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε 5 (!) φορές!

Η τρομακτική «σύνδεση» με τον Χάαλαντ

Οι 11 ασίστ σε 10 παιχνίδια πραγματικά προκαλούν… δέος για την ικανότητα του να πασάρει, ενώ στα 10 ματς που έχει παίξει μετά την επιστροφή του, η Σίτι έχει 9 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή με την Τσέλσι στο Etihad με 1-1, σε ένα παιχνίδι που έχασε τα… άχαστα. Συνολικά από την επιστροφή του Ντε Μπρόινε και μετά ο Χάαλαντ σκοράρει ξανά κατά ριπάς, ενώ οι πολίτες έχουν 29 γκολ υπέρ και 8 κατά.

Ο Γκουαρντιόλα έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη σημασία που έχει ο Ντε Μπρόινε στο πλάνο της ομάδας του, το έκανε και αμέσως μετά το ματς με τη Λούτον, όπου η Σίτι πέρασε.. αέρας στους «8» και τόνισε ότι με εκείνον στο ρόστερ της και στην ενδεκάδα της ξανά, η αγγλική ομάδα έχει άλλη δυναμική.

Κάτι που φυσικά είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό, με τους αριθμούς να λένε μια μεγάλη αλήθεια. Τόσο για την ομάδα και την παραγωγικότητα της, όσο και για τον Χάαλαντ που είναι το… alter ego του Ντε Μπρόινε και τον τροφοδοτεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, όπως φάνηκε στο ματς με τη Λούτον για το FA Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ