Η Νιούκαστλ είναι η απόδειξη πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία (pics, vids)

Η Νιούκαστλ είναι η απόδειξη πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία (pics, vids)

Η Νιούκαστλ έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων εδώ και 1,5 χρόνο, έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι και βγήκε στο Champions League, όμως φέτος την έχει πάρει η κάτω βόλτα και έκανε μεγάλο πισωγύρισμα...

Νιούκαστλ αγωνιζόταν το βράδυ της Δευτέρας στο «Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι στο ντέρμπι της 10αδας στην Premier League και ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 3-2, σε ένα ματς που για ακόμη μια φορά έδειξε ότι έχει «χτυπητές» αδυναμίες.

Η ομάδα του Έντι Χάου συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει, ενώ και ο ίδιος ο τεχνικός των «καρακαξών» είναι με την πλάτη στον τοίχο, διότι δεν έχει μπορέσει να διατηρήσει τη Νιούκαστλ σε ανοδική πορεία μετά από την περσινή φανταστική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Μπάγερν Μονάχου Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-3: Έγραψαν ιστορία τα μωρά του θρύλου

Συγκεκριμένα, η Νιούκαστλ είδε το fund από τη Σαουδική Αραβία να εξαγοράζει τις μετοχές της πριν από περίπου 1,5 χρόνο και προχώρησε σε μερικές σπουδαίες μεταγραφές, έκανε ένα τεράστιο άνοιγμα, παίρνοντας παίκτες, όπως ο Μπρούνο Γκιμαράες (85.000.000), Άντονι Γκόρντον (50.000.000), ο Αλεξάντερ Ίσαακ (70.000.000) και άλλοι και μετά από μια φοβερή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε το εισιτήριο για το Champions League της φετινής χρονιάς.

Όπως είναι λογικό, οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ το περασμένο καλοκαίρι ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την ομάδα, αφού απέκτησαν τους Σάντρο Τονάλι, Τίνο Λιβραμέντο και Χάρβεϊ Μπαρνς για πάνω από 140.000.000 ευρώ. Η κλήρωση στο Champions League την έφερε αντιμέτωπη με Μίλαν, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν και έπρεπε να τα βγάλει πέρα με πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες. Το γεγονός ότι τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου δεν κρίθηκε σαν αποτυχία σε αυτό τον όμιλο, όμως ήταν ένα ηχηρό «χτύπημα» για αυτό που φτιάχνουν οι Σαουδάραβες.

Από εκεί και πέρα, στη διοργάνωση που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ηττήθηκε, το Carabao Cup, αποκλείστηκε από νωρίς και δεν είχε ανάλογη πορεία με την περσινή, ενώ στο πρωτάθλημα σίγουρα την έχει πάρει η κάτω… βόλτα και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πέρσι δεν φοβόταν κανέναν και κοιτούσε στα μάτια και τους έξι μεγάλους.

Η ήττα από την Τσέλσι με 3-2, τη διατήρησε μετά από 28 παιχνίδια στους 40 βαθμούς και στη 10η θέση της βαθμολογίας, είναι στο -6 από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο -3 από την 7η Γουέστ Χαμ. Η εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή Νιούκαστλ, το Champions League και την πρώτη τετράδα θα είναι θαύμα αν την προλάβει, ενώ έχει και δύσκολο πρόγραμμα και παλεύει να βρει έστω ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η βαθμολογία της Premier League

Την ίδια ώρα, η διοίκηση εξετάζει όλα τα δεδομένα για την άκρη του πάγκου της, ο Χάου μοιάζει να μην βγάζει τη σεζόν και κυρίως αν τη βγάλει δεν θα είναι αυτός που θα είναι και τη νέα σεζόν στην τεχνική ηγεσία, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να έχει ήδη επαφές και να μην είναι ο μόνος.

Η Νιούκαστλ μετά τα περσινά και την «εκτόξευση» που είχε, φέτος επέστρεψε κατά κάποιον τρόπο στην κανονικότητα, με ένα πολύ υψηλό μπάτζετ και με πολλές ήττες στο πρωτάθλημα που την έχουν κρατήσει χαμηλά. Το πρότζεκτ με τον Έντι Χάου δεν μοιάζει να λειτουργεί, οι επενδύσεις φέτος έπεσαν στο κενό, όμως και πάλι πρόκειται για την πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο πλέον, αφού έχει δαπανήσει σε περίπου 2 χρόνια 400.000.000 ευρώ σε μεταγραφές.

Το καλοκαίρι αναμένεται να προχωρήσει με νέο προπονητή, με τουλάχιστον 4-5 μεταγραφές από το πάνω ράφι, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο στόχος θα είναι η τετράδα. Λεφτά υπάρχουν για τη Νιούκαστλ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αρά η φετινή σεζόν αποδεικνύει άλλη μια φορά πως δεν φέρνουν την ευτυχία.

Παρότι οι «καρακάξες» έχουν βάσιμες ελπίδες για μια θέση στις πρώτες 7 θέσεις και συνεχίζουν και στο FA Cup (παίζουν στα προημιτελικά εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι). Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι απομένουν 10 αγωνιστικές, έχει 40 βαθμούς και πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 71, αριθμό που δεν μπορεί και μαθηματικά να φτάσει…

Η περσινή τελική βαθμολογία της Premier League

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ