Η λίστα του Έντουαρντς: Οι τρεις προπονητές που «τσεκάρει» η Λίβερπουλ μετά τον Αλόνσο – Το πλάνο για την επόμενη μέρα

Η λίστα του Έντουαρντς: Οι τρεις προπονητές που «τσεκάρει» η Λίβερπουλ μετά τον Αλόνσο – Το πλάνο για την επόμενη μέρα

Όνειρο ήταν και πάει. Ο Αλόνσο μένει στην Λεβερκούζεν και ο Έντουαρντς καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του Κλοπ. Επί τάπητος και τα μεταγραφικά.

Στον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Τσάμπι Αλόνσο, με τον Ισπανό προπονητή να ανακοινώνει την παραμονή του στη γερμανική ομάδα.

Ο νεαρός τεχνικός έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει κάποια εκ των Λίβερπουλ ή Μπάγερν Μονάχου το ερχόμενο καλοκαίρι, με τις δύο ομάδες να είναι πλέον αναγκασμένες να στρέψουν το βλέμμα τους σε άλλες περιπτώσεις προπονητών.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Επίσημη πρόταση διετούς ανανέωσης στον Ναν

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται διάφορα ονόματα για τον πάγκο της Λίβερπουλ, που είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί προπονητή, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αποφασίσει να κάνει ένα διάλλειμα από την προπονητική.

Σε περίοπτη θέση ο Ντε Τσέρμπι

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Μεγάλη Βρετανία, μετά την απόφασή του Αλόνσο να παραμείνει στην Λεβερκούζεν, έχει ανέβει σε περίοπτη θέση στη λίστα της Λίβερπουλ ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Ο Ιταλός προπονητής, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην αγγλική ομάδα, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Όμως, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να το «σπάσει» εάν η Λίβερπουλ ήθελε να τον πάρει στο Ανφιλντ. Ο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος έχει περάσει επίσης μεταξύ άλλων από τις Σασουόλο και Σαχτάρ Ντόνετσκ, φέτος έχει οδηγήσει την Μπράιτον σε 18 νίκες σε 40 παιχνίδια (18/10/12) σε Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη. Συνολικά σε 79 παιχνίδια στον πάγκο του βρετανικού συλλόγου έχει 37 νίκες, 17 ισοπαλίες και 23 ήττες.

Η περίπτωση Αμορίμ

Ενας ακόμα προπονητής που φέρεται να έχει ένθερμους υποστηρικτές στο εσωτερικό της Λίβερπουλ και να εξετάζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία των Reds είναι ο Ρούμπεν Αμορίμ. Ο 39χρονος τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που κοντράρει στα… ίσια την Πόρτο και την Μπενφίκα, ενώ παράλληλα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο: Επιθετικό και ελκυστικό. Σε 43 αγώνες φέτος έχει 32 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες σε Πορτογαλία και Ευρώπη, ενώ συνολικά σε 202 παιχνίδια ως προπονητής της Σπόρτινγκ έχει 141 νίκες, 30 ισοπαλίες και 31 ήττες. Όπως και ο Ντε Τσέρμπι, ο Αμορίμ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Στη… γωνία ο Νάγκελσμαν

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα επίσης το όνομα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο νεαρός τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, αλλά το συμβόλαιο που έχει με τα «Πάντσερ» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι μετά το Euro. Σε 6 ματς με την Γερμανία έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2023 ήταν στον πάγκο της Μπάγερν, έχοντας 60 νίκες, 14 ισοπαλίες και 10 ήττες. Ο 36χρονος τεχνικός περάσει επίσης από τις Λειψία και Χοφενχάιμ.

Τρεις νεαροί προπονητές, που έχουν τη δυνατότητα σε ένα υγιείς περιβάλλον όπως είναι αυτό της Λίβερπουλ, να βελτιωθούν, να εξελιχθούν και να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο, οδηγώντας τη βρετανική ομάδα σε τίτλους και διακρίσεις, εντός και εκτός συνόρων. Η διοίκηση των Reds γνωρίζει ότι δύσκολα θα καταφέρει να πάρει προπονητή επιπέδου του Γιούργκεν Κλοπ, αφού τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως είναι οι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν είναι διαθέσιμοι στην αγορά.

Το πλάνο του Μάικλ Έντουαρντς

Ο Μάικλ Έντουαρντς έχει επιστρέψει στη Λίβερπουλ και έχει αναλάβει να οδηγήσει τους Reds στη μετά Κλοπ εποχή. Το πρώτο του μέλημα είναι να βρει τον κατάλληλο προπονητή για να αντικαταστήσει τον Γερμανό τεχνικό. Μετά θα βάλει μπροστά το μεταγραφικό του πλάνο.

Όπως έχετε ενημερωθεί από in.gr, στη λίστα του Μάικλ Έντουαρντς βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι), Τζέρεμι Φριμπόνγκ (Λεβερκούζεν), Βίκτορ Μπονιφάς (Λεβερκούζεν) και Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ). Πρόσφατα φαίνεται να προστέθηκε και το όνομα του Φεντερίκο Κιέζα, όπως αναφέρουν στην Αγγλία.

Ο παράγοντας της βρετανικής ομάδας έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, καθώς όπως όλα δείχνουν εκτός από τον Γιούργκεν Κλοπ θα φύγουν και σημαντικοί παίκτες, όπως είναι οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Βιρτζίλ Φαν Ντάικ.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ