Ρόδρι: «Σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας η νίκη απέναντι στην Άρσεναλ»

Ρόδρι: «Σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας η νίκη απέναντι στην Άρσεναλ»

Ο Ρόδρι εξέφρασε την άποψη ότι νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ θα δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα για το τελευταίο «κομμάτι» της σεζόν.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται αύριο (31/3) την -εκ των πρωτοπόρων- Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Premier League, και ο Ρόδρι εξέφρασε την άποψη ότι η νίκη των «πολιτών» στο ντέρμπι του «Έτιχαντ» θα τους δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για το τελευταίο «κομμάτι» της σεζόν, όπου η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διεκδικεί τους τίτλους σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις διεκδικήτριες του «στέμματος» στην Premier League… «συνωστίζονται» σε απόσταση μόλις ενός βαθμού, με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ να έχουν 64 και τη Σίτι να ακολουθεί με 63.

Διαβάστε επίσης: Δεν φτάνουν (μόνο) οι 2 νίκες στον Ολυμπιακό για το πλεονέκτημα- Τι σημαίνει το ματς της τελευταίας αγωνιστική με τη Φενέρ για την κατάταξη

Ερωτηθείς για το ματς με την Άρσεναλ, ο μέσος των «σίτιζενς» δήλωσε: «Δεν λέω ότι θα είναι καθοριστικό, αλλά θα είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας και θα τους δείξουμε ότι είμαστε ξανά εδώ. Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι που μοιάζει με τελικό, είναι όλα από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν. Παραμένουμε ακόμα σε κάθε διοργάνωση, αλλά όποιο παιχνίδι χάσεις, μπορεί πρακτικά να σε αφήσει εκτός διεκδίκησης. Πραγματικά αυτό είναι το επίπεδο, που αυτό το πρωτάθλημα απαιτεί από σένα, να φτάνεις μεταξύ 90 και 100 βαθμών για να μπορείς να κατακτάς το πρωτάθλημα. Άρα, πρέπει πρακτικά να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αυτό αρχίζει κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα».

Εκτός από την διεκδίκηση του τίτλου στην Premier League, η Σίτι έχει φτάσει στους προημιτελικούς του Champions League και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας. Σε αυτό το θέμα, ο 27χρονος Ισπανός δεν… κρύφτηκε και μίλησε για τις φιλοδοξίες του συλλόγου να έχει μια σεζόν ανάλογη με την περυσινή, όταν πανηγύρισε για πρώτη φορά το τρεμπλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας είναι βασικά ο εξής: αν μπορούσαμε να δείξουμε ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε όλα όσα κερδίσαμε την περυσινή σεζόν, τότε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε ξανά; Φυσικά, είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολος, αλλά θα το πάμε βήμα-βήμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ