Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3: «Τριάρα» και κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3: «Τριάρα» και κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, η Άρσεναλ επιβλήθηκε της Μπράιτον με 3-0 εκτός έδρας και έπιασε προσωρινά κορυφή.

Ξανά… κορυφή έπιασε η Άρσεναλ η οποία κατάφερε να περάσει από την έδρα της Μπράιτον, επικρατώντας με 3-0, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος έχοντας μεγάλες στιγμές και αποτελεσματική στο δεύτερο, παίρνοντας σχετικά εύκολα το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 71 πόντους και θα περιμένει τι θα κάνει η Λίβερπουλ που παίζει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος πιέζοντας αρκετά για να βρει το γκολ που θα… ξεκλείδωνε την άμυνα της Μπράιτον. Αυτό ήρθε λίγο μετά τη μισή ώρα αγώνα, όταν ο Μπουκάγιο Σάκα άνοιξε το σκορ στο 33′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 1-0, που και ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, χωρίς να υπάρχουν κλασικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Κάι Χάβερτζ να κάνει το 2-0 στο 62′ δίνοντας άλλο αέρα στην ομάδα του. Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» είχαν να βάλουν και… κερασάκι, με τον Λεάντρο Τροσάρ να βρίσκει δίχτυα στο 86′ για το τελικό 3-0.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούχεν, Λάμπτεϊ, Βαν Χεκ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Γκρος, Μπαλέμπα, Ενσίσο (64΄Ζοάο Πέδρο), Μόντερ (64΄Μπουονανότε), Αντιγκρά, Ουέλμπεκ (76΄Φατί)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (72΄Τομιγιάσου), Ζορζίνιο, Όντεγκααρντ (90΄Βιέιρα), Ράις, Σάκα (64΄Μαρτινέλι), Γκάμπριελ Ζεσούς (64΄Τροσάρ), Χάβερτζ (90΄Ενκέτια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ