Η επιστροφή των «μπέμπηδων»: Οι θρυλικές ακαδημίες της Γιουνάιτεντ και η μεγάλη επιτυχία του Τεν Χαγκ (vids)

Η επιστροφή των «μπέμπηδων»: Οι θρυλικές ακαδημίες της Γιουνάιτεντ και η μεγάλη επιτυχία του Τεν Χαγκ (vids)

Πώς η ιδιαίτερη σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά... ορόσημο - Η... αναγέννηση των «μπέμπηδων» και η μεγαλύτερη επιτυχία του Έρικ Τεν Χαγκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πληρώνοντας σε πρώτη φάση την αποχώρηση του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και εν συνεχεία την αστάθεια της διοίκησης των Γκλέιζερς.

Πλέον, εδώ και μερικούς μήνες οι κόκκινοι διάβολοι έχουν μπει σε μία νέα εποχή, αυτή του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και παρότι διανύουν μια πολύ ιδιαίτερη και μεταβατική σεζόν έχουν πολλούς λόγους να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Εκτός από το διοικητικό κομμάτι που είναι κομβικής σημασίας και ανέλαβε την ομάδα ο πλουσιότερος Βρετανός, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έρικ Τεν Χαγκ παρά το γεγονός ότι είναι… υπ’ ατμόν και διανύει μία σεζόν γεμάτη προβλήματα, έχει καταφέρει να κάνει και πολύ καλό στον σύλλογο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «χτυπήθηκε» από το ξεκίνημα της χρονιάς από τραυματισμούς και πολύμηνες απουσίες, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός τεχνικός να αναγκαστεί να κάνει… αλχημείες, αλλά κυρίως να βγάλει στην… επιφάνεια τους σπουδαίους «teenagers» που έχει η Γιουνάιτεντ στις ακαδημίες.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα από την περσινή χρονιά είναι χωρίς αμφιβολία ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, ο οποίος έπαιξε αρκετά πέρσι, όμως φέτος έχει κάνει ένα τρομακτικό step up και ενδεχομένως να είναι η… όαση στη σεζόν της Γιουνάιτεντ.

Εκτός όμως από τον 19χρονο Αργεντινό εξτρέμ που κάνει… παπάδες με 41 ματς, 9 γκολ και 4 ασίστ, η μεγάλη «αποκάλυψη» και αυτός που πραγματικά έχει «εκτοξευτεί» είναι ο Κόμπι Μέινου, ο 18χρονος μέσος που αποτελεί το νέο μεγάλο πρότζεκτ της ομάδας. Συνολικά έχει 23 ματς και 3 γκολ με τη Γιουνάιτεντ και ετοιμάζεται για εθνική Αγγλίας στο Euro στα 18 του!

Μόνη της και όλοι τους

Για να καταλάβει κανείς τι έχει κάνει ξανά η Γιουνάιτεντ και ο Τεν Χαγκ ο Γκαρνάτσο έχει σχεδόν 2.000 λεπτά χρόνο συμμετοχής και ο Μέινου φτάνει τα 1.400! Aν υπολογίσει κανείς ότι λίγο πολύ έχουν πάρει χρόνο και μάλιστα ανάλογα το ματς και αρκετό και οι Γουίλι Καμπβάλα, Ομάρι Φόρσον και Νταν Γκορ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο Τεν Χαγκ κάτι κάνει καλά. Και αν δεν φτάνει αυτό για να εξηγήσει όσα συμβαίνουν αρκεί να δει κανείς την πρώτη εξάδα και τους «teenagers» που χρησιμοποιούν οι ομάδες που βρίσκονται εκεί.

Συνολικά λοιπόν οι Μάντσεστερ Σίτι, Άστον Βίλα, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Άρσεναλ έχουν δώσει 1.245 λεπτά σε έφηβους, με τους «πολίτες» να έχουν κατά βάση τον Ρίκο Λιούις, που έχει τα περισσότερα λεπτά. Η Γιουνάιτεντ λοιπόν, που είναι και το μεγαλύτερο brand από όλους στην πρώτη εξάδα έχει 3.637 λεπτά από τους teenagers των ακαδημιών της. Δείγμα και της δουλειάς που γίνεται, αλλά και του ότι ο Ράτκλιφ ποντάρει πολλά στις ακαδημίες.

Με εξαίρεση τον Λιούις της Σίτι, οι υπόλοιποι δεν δίνουν ούτε 200 λεπτά σε νέους, ενώ η Γιουνάιτεντ έχει 3 παιδιά που έχουν παίξει πάνω από 220 λεπτά και δύο που κάνουν… θραύση. Και έρχονται κι άλλοι σύμφωνα με όσα αναφέρει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του και ο Τεν Χαγκ.

Για αυτό τον λόγο και παρά την περίεργη σεζόν ο Ράτκλιφ εξετάζει τα δεδομένα παραμονής του Ολλανδού. Γιατί έχει προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό στον σύλλογο. Τους νέους «μπέμπηδες», αφού έχει ρίξει τον μέσο όρο της ομάδας σε ηλικία και ακόμη και παίκτες όπως ο Χόιλουντ, ο Ράσφορντ, ο Λισάντρο, ο Μάουντ είναι σε μία εξαιρετική ηλικία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Γιουνάιτεντ είναι δεύτερη συνολικά στη λίστα αυτή, με την Μπράιτον να είναι πρώτη στην Premier League με 4.588 λεπτά από τους teenagers της.

Οι ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερο «teenagers»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ