Υπερψηφίστηκε το salary cap στην Premier League, καταψήφισαν Σίτι και Γιουνάιτεντ

Υπερψηφίστηκε το salary cap στην Premier League, καταψήφισαν Σίτι και Γιουνάιτεντ

Η Premier League περνά σε μια νέα εποχή, με την πλειοψηφία των ομάδων να υποστηρίζει την πρόταση του salary cap που δεν θα αργήσει να μπει σε ισχύ.

Οι ομάδες της Premier League συναντήθηκαν στο Λονδίνο και μεταξύ άλλων έθεσαν σε ψηφοφορία την πρόταση για την προσθήκη του salary cap, όπως είχε συζητηθεί εδώ και λίγο διάστημα. Οι σύλλογοι στήριξαν ενεργά την ιδέα αυτή και την καταψήφισαν σχεδόν όλοι. Πλην όμως των ομάδων του Μάντσεστερ και της Άστον Βίλα που είπαν όχι, αλλά και της Τσέλσι που απείχε από τη συνεδρίαση.

Σκοπός του εν λόγω μέτρου είναι να μπει ένας έλεγχος υπερβολικές δαπάνες των συλλόγων με τα πιο… βαριά πορτοφόλια, ώστε να προστατευτούν οι μικρότεροι. Μια ιδέα που αναμένεται να μπει σε ισχύ από τη σεζόν 2025/26, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το salary cap πάντως πρόκειται απλώς να διατηρήσει τις δαπάνες στο υφιστάμενο επίπεδο κι όχι να τις μειώσει, όπως εξηγεί το ρεπορτάζ των «Times». Το συγκεκριμένο όριο πάντως θα μπει στο πολλαπλάσιο του πέντε, των εσόδων της ομάδας της Premier League με τα λιγότερα έσοδα από τις κεντρικές μεταδόσεις και τις εμπορικές συμφωνίες της λίγκας.

Για παράδειγμα, αν το μέτρο είχε τεθεί σε λειτουργία από πέρυσι τότε η ομάδα με τα λιγότερο έσοδα ήταν η Σαουθάμπτον, εισπράττοντας ένα ποσό της τάξης των 103.6 εκατομμυρίων λιρών. Έτσι με εκείνο το δεδομένο το salary cap θα ανερχόταν 518 εκατομμύρια λίρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ