Η ώρα των «wonderkids»: Έντρικ και Εστεβάο, έρχονται να κατακτήσουν την Ευρώπη (vids)

Η ώρα των «wonderkids»: Έντρικ και Εστεβάο, έρχονται να κατακτήσουν την Ευρώπη (vids)

Έντρικ στην Ρεάλ Μαδρίτης και Εστεβάο στην Τσέλσι, τα «wonderkids» της Βραζιλίας έρχονται για να κερδίσουν τα πάντα...

Είναι σύνηθες φαινόμενο, μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης να «ψαρεύουν» ποδοσφαιρικά ταλέντα από την Λατινική Αμερική. Κάπως έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Έντρικ και η Τσέλσι με τον Εστεβάο, από την νέα σεζόν προσθέτουν στα ρόστερ του πολύ ταλέντο και πολύ… μέλλον.

Οι Μαδριλένοι έχουν ανακοινώσει με κάθε επισημότητα την μεταγραφή του 17χρονου άσου από την Παλμέιρας, την ώρα που ο σύλλογος του Λονδίνου φαίνεται πως «έκλεισε» τον συνομήλικο και μέχρι πρότινος συμπαίκτη του.

Διαβάστε επίσης: Ο Μόντριτς «αποχαιρέτησε» τον Κρόος

Η κούπα με την Παλμέιρας και ο… αστερίσκος

Έντρικ και Εστεβάο πανηγύρισαν με την Παλμέϊρας το πρωτάθλημα της πολιτείας του Σάο Πάολο, αφού επικράτησε με 2-0 της Σάντος στον τελικό. Μάλιστα ο νέος παίκτης της «Βασίλισσας» κέρδισε ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ραφαέλ Βέιγκα στο 33ο λεπτό του αγώνα και συμμετείχε επίσης στο δεύτερο γκολ της Παλμέιρας, που σημείωσε ο Αργεντινός Ανιμπαλ Μορένο στο 67ο λεπτό.

Για τον Έντρικ, η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να δώσει επιπλέον 25 σε περίπτωση που επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι. Από την άλλη, η Τσέλσι κινήθηκε γρηγορότερα από τους άλλους διεκδικητές του Εστεβάο και με 65 εκατομμύρια ευρώ τον έκανε δικό της. Μάλιστα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πληρωμή «μία και έξω».

Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός αστερισκός. Ο Εστεβάο δεν μπορεί να αγωνιστεί άμεσα για τους Λονδρέζους λόγω της σχετικής νομοθεσίας που υπάρχει στο Νησί και αναφέρει ρητά πως ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Έντρικ, που είχε συμφωνηθεί η μεταγραφή του από την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος το καλοκαίρι θα μετακομίσει στην Μαδρίτη όντας ενήλικας. Ο Εστεβάο από την άλλη θα μπει στο ρόστερ της Τσέλσι στο ξεκίνημα του 2025.

Δικαιολογημένος ο τίτλος των «wonderkids»

Αμφότεροι στα 17 προς 18 τους, οι δύο Βραζιλιάνοι επιθετικοί έχουν κάνει «θόρυβο» στην χώρα τους με τις εμφανίσεις τους. Ο μεν Έντρικ μέσα στο 2024 πρόλαβε να κάνει 20 συμμετοχές με την Παλμέιρας στις οποίες πέτυχε 4 γκολ και έδωσε 2 ασίστ και πλέον ετοιμάζεται να ταξιδέψει και να εγκατασταθεί στην Μαδρίτη ενόψει της νέας σεζόν.

Από την άλλη ο Εστεβάο πρόλαβε και αυτός να κάνει 21 συμμετοχές με 7 γκολ και 3 ασίστ με την Παλμέιρας. Τώρα ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ευρώπη και την Αγγλία, ώστε να προλάβει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Τσέλσι και της Premier League, μέχρι τις αρχές του 2025 που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Έντρικ και Εστεβάο εν δράσει

Στιγμές του Έντρικ:

Και του Εστεβάο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ