Πώς θα ξεπεράσει ο Μουρίνιο το εμπόδιο του… Χολέμπας;

Πώς θα ξεπεράσει ο Μουρίνιο το εμπόδιο του… Χολέμπας;

To10.gr αναλύει την μάχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την πρωτοπόρο Γουότφορντ, του κορυφαίου (βάσει αριθμών) μπακ της Πρέμιερ Λιγκ.

Το κακό ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, με δύο ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, έχουν βάλει τον Ζοσέ Μουρίνιο «με την πλάτη στον τοίχο» και πλέον κάθε αγωνιστική κρίνεται το μέλλον του «Special One». Ο επόμενος αγώνας για τους «κόκκινους διαβόλους» μόνο εύκολος δεν είναι.

Η ομάδα του Μάντσεστερ αύριο (15/9) αγωνίζεται απέναντι στην πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας η οποία εντυπωσιάζει με το 4/4 που έχει κάνει στο ξεκίνημα. Η ομάδα του Χάβι Γκαρσία έχει εμφανιστεί πολύ δυνατή στους πρώτους αγώνες, με της «σφήκες» να εμφανίζουν ελάχιστες αδυναμίες. Αυτές τις αδυναμίες πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Μουρίνιο, ενώ την ίδια στιγμή να ανακόψει τα δυνατά σημεία της Γουότφορντ.

Η Γιουνάιτεντ είναι εξαιρετικά ασταθής φέτος, έχοντας δεχτεί εφτά γκολ ήδη, με την αντίπαλο της να παραμονεύει να την λαβώσει στην αντεπίθεση με τα ανεβάσματα του Χοσέ Χολέμπας να είναι «κίνδυνος-θάνατος».

Πως αγωνίζεται η Γουότφορντ

Ο σχηματισμός που προτιμά ο Χάβι Γκαρσία είναι ένα 4-4-2 ή καλύτερα 4-2-2-2, με τους Ετιέν Καπουέ και Αμπντουλαγέ Ντουκουρέ να αναλαμβάνουν κυρίως την κάλυψη των χώρων στα νώτα των Ρομπέρτο Περέιρα και Γουίλ Χιουζ οι οποίοι βρίσκονται μπροστά τους με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Οι «σφήκες» δεν αρέσκονται σε παιχνίδι κατοχής και παραμονεύουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις πιέζοντας τον αντίπαλο στον χώρο του κέντρου.

Ο Ισπανός προπονητής της Γουότφορντ έχει δώσει στον Χολέμπας το ελεύθερο να σεντράρει κατά βούληση, με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού να έχει αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία τόσο με τον Περέιρα όσο και με τον Τρόι Ντίνι που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Έλληνας αριστερός αμυντικός είναι ο ίσως ο κυριότερος λόγος της μέχρι στιγμής πορείας της Γουότφορντ. Έχοντας ανεβάσει τον μέσο όρο επιτυχίας στις σέντρες στο 35% σε σχέση με το περσινό 21%, μετράει ήδη 4 ασίστ, όσες είχε κάνει ολόκληρη την περσινή σεζόν.

Τι πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Η Μάντσεστερ εκτός από το βαθμολογικό μειονέκτημα, θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του «Vicarage Road» και με ψυχολογικό μειονέκτημα. Θα πρέπει να μην επιτρέψει στους αντίπαλους να πιστέψουν στη νίκη και να μπει δυνατά από το ξεκίνημα κόβοντας της φόρα των γηπεδούχων. Με την Γουότφορντ να είναι μία κατεξοχήν δυναμική ομάδα, η οποία παλεύει όλη τη διάρκεια του αγώνα και αρέσκεται στο «physical game», οι «κόκκινοι διάβολοι» πρέπει να πηγαίνουν με δύναμη σε όλες τις μονομαχίες. Για να το πούμε πιο απλά θα πρέπει να… την ρίξουν την κλοτσιά τους οι παίκτες του Μουρίνιο, πάντα σε αθλητικά πλαίσια.

Ένα από τα σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει επίσης είναι τα ανεβάσματα του Χολέμπας. Με τον πρώην «ερυθρόλευκο» να έχει αγωνιστεί τόσο στη θέση του αριστερού αμυντικού αλλά και του μέσου, ο Χοσέ Χολέμπας είναι εκπληκτικός στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση πράγμα που κολλάει «γάντι» στη φετινή Γουότφορντ. Η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να απειλήσει το αριστερό άκρο των «σφηκών» ώστε ο κορυφαίος βάση αριθμών μπακ της Πρέμιερ, να παραδώσει μέρος από το πλάτος που παίρνει για να επιτεθεί.

Κομβικό επίσης είναι και το μαρκάρισμα του Ντίνι, ο οποίος με το εκτόπισμα του «τραμπουκίζει» όποιον στόπερ βρει απέναντι του. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να «ματώσουν» και να μην αφήσουν τον σέντερ φορ της Γουότφορντ να τους κάνει ότι θέλει.

Στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του Μουρίνιο οφείλει να κρατήσει την κατοχή με προσοχή και να ψάξει πάσες ανάμεσα στους τέσσερις της άμυνας και την μεσαία γραμμή, ώστε να δημιουργηθούν ανισορροπίες στην άμυνα των γηπεδούχων.

Το κεντρικό δίδυμο των Κριστιάν Καμπασέλ και Κρεγκ Κάθκαρτ ίσως είναι ο αδύναμος κρίκος των πρωτοπόρων του Αγγλικού Πρωταθλήματος κι αν ο Καμπασέλ ατομικά είναι αξιοπρεπέστατος, ο Κάθκαρτ βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ είναι επιρρεπής στα λάθη, άρα η πίεση πάνω του πρέπει να είναι ασφυκτική. Η αποτελεσματικότητα επίσης θα μετρήσει πολύ και η Μάντσεστερ σχεδόν απαγορεύεται να σπαταλήσει ευκαιρίες.

Δύσκολη η έξοδος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Vicarage Road» και η ομάδα του Μουρίνιο θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη για αποφύγει άλλη μία ήττα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ