Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Σε συΖιντάν δίχως γιατί και όχι άδικα…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Σε συΖιντάν δίχως γιατί και όχι άδικα…

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι βδομάδα παρά βδομάδα πλέον στο επίκεντρο της κριτικής, η ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Χαμ είναι το αποκορύφωμα και ο Ζινεντίν Ζιντάν παραμονεύει στη γωνία.

«Υπάρχουν κάποιες μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν συζητήσεις σε διοικητικό επίπεδο. Για τον προπονητή, το ρόστερ, το πώς θα πάνε αυτήν την ομάδα μπροστά. Δεν γίνονται ούτε τα βασικά». Τα λόγια του Ρίο Φέρντιναντ συνοψίζουν το πώς αντιμετωπίζεται πλέον η κατρακύλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ζοζέ Μουρίνιο στο Νησί.

Παίκτες που ζητούν το «κεφάλι» του Πορτογάλου, ένας Πολ Πογκμπά που δυσκολεύεται έως και να αντικρίσει στα μάτια τον 55χρονο. Μέχρι και ο Ρομελού Λουκάκου, η μία ελπίδα του Πορτογάλου κατά τη θητεία του στη Γιουνάιτεντ, στέκεται κατώτερος των προσδοκιών στα δύο τελευταία ματς, τα «χαστούκια» από την Ντέρμπι και τη Γουέστ Χαμ.

Όσο για το πρωτάθλημα, από βασικό στόχο έχει μετατραπεί σε… όνειρο απατηλό. «Καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει τον τίτλο της Premier League στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά αναμφίβολα μπορεί να τον χάσει. Και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο θάνατος της διεκδίκησης του τίτλου σε ένα βασανιστικό απόγευμα στην έδρα της Γουέστ Χαμ, μοιάζει με επίλογο», είναι ο χαρακτηριστικός πρόλογος του Guardian στην ανασκόπηση της αναμέτρησης με τα Σφυριά.

Στην πορεία του κειμένου η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται με ακρίβεια στα τακτικά λάθη του Πορτογάλου, αλλά μπορούμε να πούμε με περίσσια σιγουριά ότι η Γιουνάιτεντ έχει φτάσει στο σημείο που οποιαδήποτε ανάλυση καταντά ανούσια και γραφική, διότι προβλήματα εντοπίζονται σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Οι ποδοσφαιριστές αποχωρούν μια και καλή από το στόχαστρο. Αυτή τη φορά ο Μουρίνιο τρώει μόνος του όλες τις «γροθιές» από Τύπο και οπαδούς.

Κι ο Ζινεντίν Ζιντάν, στη γωνία. Περιμένει καρτερικά την επόμενη ευκαιρία του στους πάγκους. Ο Γάλλος είναι αποδεδειγμένα προπονητής που ξέρει πως να κουμαντάρει καράβια με τόσα «χρυσαφικά» και οι Κόκκινοι Διάβολοι ξέρουν με σιγουριά ότι με εκείνον θα λύσουν άμεσα την κρίση που έχει ξεσπάσει στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια θα έρθουν και τα νέα τακτικά καλούπια. Ήθελαν να πιστέψουν στον Μουρίνιο, του προσέφεραν μέχρι και νέο συμβόλαιο τον περασμένο Ιανουάριο, όμως καταλήγουν να βρίσκονται κατάματα με μια αποτυχία που βρίσκεται στο… πικ της.

Το χαλί είναι στρωμένο για τον Ζιντάν. Επί της ουσίας το ερώτημα δεν είναι αν θα είναι εκείνος ο αντικαταστάτης του Μουρίνιο, αλλά αν θα υπάρξει τέτοιος. Αν, δηλαδή, η Γιουνάιτεντ θα βρει την τόλμη να παραδεχθεί το τρίτο διαδοχικό λάθος της με το πέρας της εποχής του Σερ Άλεξ και να μηδενίσει το πλάνο που δημιούργησε όταν προσέλαβε τον Πορτογάλο το καλοκαίρι του 2016.

Όσο για τον ίδιο Μουρίνιο, το χειρότερο δεν είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δεν το γνωρίζουμε καν, γιατί δεν δείχνει διατεθειμένος ούτε να προσπαθήσει. Κι αυτό είναι αρκετό για να όχι μόνο για να «σκοτώσει» την καριέρα του, αλλά και για να αμαυρώσει το όνομα που έχτισε με κόπο στους πάγκους.

Υ.Γ. Το #MourinhoOut έκανε ήδη την εμφάνισή του στα social media.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ