Ο «φονικός» Εντέν Αζάρ και το εκπληκτικό Sarriball

Ο «φονικός» Εντέν Αζάρ και το εκπληκτικό Sarriball

Ο Εντέν Αζάρ με την γκολάρα που έβαλε κόντρα στη Λίβερπουλ, έφτασε τα 6 στην Premier League σε μόλις 8 προσπάθειες και είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της νέας, γοητευτικής ποδοσφαιρικά Τσέλσι που λανσάρει ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Η Τσέλσι φέτος, στο ξεκίνημα τουλάχιστον της Premier League, τραβάει τα βλέμματα πάνω της. Είναι μια από τις τρεις αήττητες ομάδες (μαζί με Σίτι και Λίβερπουλ) και παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα από ότι μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Από το στρυφνό αμυντικό παιχνίδι των λίγων φάσεων και του χαμηλού ρυθμού, έχουμε φέτος το λεγόμενο Sarriball που έρχεται σαν μια παραλλαγή του ποδοσφαιρικού μοντέλου του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι που αντικατέστησε τον Αντόνιο Κόντε λοιπόν τα άλλαξε όλα στους Μπλε του Λονδίνου. Προσπαθεί να αλλάξει το ποδοσφαιρικό DNA του συλλόγου, διδάσκοντας ένα ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας, κατοχής και επιθετικού passing game με μικρές πάσες και κάθετες κινήσεις των παικτών. Ο Ιταλός προπονητής για να εφαρμόσει τις ιδέες του πιο αποτελεσματικά, έφερε από την πρώην ομάδα του, Νάπολι, τον «στρατηγό» Ζορζίνιο. Ο ιταλοβραζιλιάνος χαφ, έχει πάρει τα ηνία της ομάδας οργανωτικά και είναι ο… μετρονόμος της Τσέλσι. Από όλη αυτή την αλλαγή όμως, ιδιαίτερα ωφελημένος φαίνεται να είναι ο Εντέν Αζάρ.

Ο Βέλγος είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που δεν φαίνονται επηρεασμένοι από την καταπόνηση του Μουντιάλ της Ρωσίας και έχει ξεκινήσει τη σεζόν με το γκάζι στο πάτωμα. Πάντα είχε γκολ στην καριέρα του στο Νησί, αλλά φέτος το ξεκίνημά του θυμίζει κάτι από… μπάσκετ. Και πως αλλιώς άλλωστε όταν ο 27χρονος Βέλγος στις 7 πρώτες αγωνιστικές, έχει σκοράρει 6 τέρματα τα οποία προήλθαν από 8 μόλις προσπάθειες. 6/8 λοιπόν ή αλλιώς ποσοστό ευστοχίας 75%. Ένα νούμερο που θα το ζήλευαν ακόμα και οι Στεφ Κάρι και ΛεΜπρον Τζέιμς!

Χαρακτηριστικό είναι πως σκοράρει ένα γκολ κάθε 81’ και αν στα 6 γκολ του προσθέσουμε και τις 2 ασίστ που έχει, τότε μιλάμε για συμμετοχή στο 53.3% των τερμάτων της Τσέλσι (15 γκολ) στην Premier League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ