Άρσεναλ – Τότεναμ 4-2

Άρσεναλ – Τότεναμ 4-2

Στο κορυφαίο ματς της φετινής Premier League, η Άρσεναλ έκανε... ανατροπή στην ανατροπή και κέρδισε με 4-2 την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου.

Τα είχε όλα, αλλά κυρίως τα είχε συνοδευόμενα από περίσσια ποιότητα. Ένα ντέρμπι του Λονδίνου, αντάξιο ενός ντέρμπι της Premier League. Κι αυτό γιατί πλέον δεν είναι μόνο η Τότεναμ εκείνη που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε και μια Άρσεναλ η οποία έχει αλλάξει ριζικά την κοσμοθεωρία της, χάρη στην έλευση του Ουνάι Έμερι. Συνέπεια αυτού, ένα υπέροχο ποδόσφαιρο.

Όχι μόνο αυτό πάντως. Το αποψινό ματς ήταν και ντέρμπι με την πιο κλασική έννοια του όρου. Ένταση, δυνατές μονομαχίες. Μέχρι και σύρραξη μετά το τέρμα της ισοφάρισης της Τότεναμ (1-1), πράγμα τουλάχιστον σπάνιο για τα αγγλικά δεδομένα. Στο τέλος της βραδιάς, οι Κανονιέρηδες κέρδισαν με 4-2, με ανατροπή στην ανατροπή της ομάδας του Μαουρίσιο Ποτσετίνο! Έφτασαν τους 30 βαθμούς, πάτησαν τετράδα και άφησαν την Τότεναμ στην 5η θέση της κατάταξης.

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και νόμιζε πως έκανε… την καλή. Σίγα μην έπεφταν όμως οι Πετεινοί με τέτοια ευκολία. Ο Έρικ Ντάιερ ισοφάρισε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στο 30′ και ο Χάρι Κέιν ολοκλήρωσε την ανατροπή (νούμερο ένα) στο ματς, με εκτέλεση (ανύπαρκτου) πέναλτι του Χάρι Κέιν τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η Άρσεναλ πρώτα έχασε ένα μάτσο ευκαιρίες και στη συνέχεια ισοφάρισε με υπέροχο τελείωμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 56′, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να ολοκληρώνει την ανατροπή (νούμερο δύο) με μια όμορφη προσπάθεια, αλλά και ελαφρώς τυχερό τελείωμα με το αριστερό στο 75′. Ο Λούκας Τορέιρα χρησιμοποίησε έξυπνα το σώμα του στο 77′ για να περάσει στην περιοχή και να γράψει το τελικό 4-2 από πλάγια θέση, ολοκληρώνοντας το βράδυ των Κανονιέρηδων θριαμβευτικά.

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Μουστάφι (71′ Γκεντουζί), Σωκράτης, Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Τορέιρα, Τζάκα, Κολάσινατς, Μιχιταριάν (46′ Ράμσεϊ), Ιόμπι (46′ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Ντέιβις (82′ Ρόουζ), Φόιτ, Βερτόγκεν, Οριέ, Ντάιερ, Έρικσεν, Σισοκό, Ντέλε Άλι (79′ Ουίνκς), Σον (79′ Λούκας), Κέιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ