Κλοπ όχι Ράφα. Άμυνα, όχι Ρότζερς. Και 105, γιατί ο Πεπ φτάνει ως το…104

Κλοπ όχι Ράφα. Άμυνα, όχι Ρότζερς. Και 105, γιατί ο Πεπ φτάνει ως το…104

Την τελευταία 10ετία η Λίβερπουλ έκανε τρεις φορές Χριστούγεννα από την κορυφή της Premier League. Αυτή τη φορά όμως όλα είναι αλλιώς…

Συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και προφανώς στο Λίβερπουλ το θεωρούν «σημάδι». Η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία τα Χριστούγεννα κατακτά και το πρωτάθλημα. Ξέρουν όμως ότι έφαγαν Γαλοπούλα στην κορυφή και το 2008/09 με τον Ράφα. Έκαναν το ίδιο και την περίοδο 2013/14 με τον Ρότζερς. Και όταν ήρθε η ώρα να… βγουν από τις ντουλάπες τα καλοκαιρινά οι Reds είδαν άλλους να γιορτάζουν.

Σεμνά και ταπεινά λοιπόν. Τόσο σεμνά που ο Γιούργκεν Κλοπ το απόγευμα έλεγε πως για την κατάκτηση του τίτλου χρειάζονται… 105 βαθμοί! Κάτι σαν 19 νίκες στις 20 αγωνιστικές που απομένουν. Γιατί ο Πεπ μπορεί να φτάσει ως τους 104!

Τον ξέρει καλά ο Γερμανός τον ρόλο του «αουτσάιντερ». Μπήκε στο πετσί του στα χρόνια της Ντόρτμουντ κυνηγώντας την πιο άχαστη ομάδα της Ευρώπης. Τέτοια είναι ουσιαστικά και η Σίτι. Μια… Μπάγερν. Μπορείς να την νικήσεις μια νύχτα, μπορείς να την αποκλείσεις σε «νοκ άουτ» του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι τρομερά δύσκολο όμως να τη βάλεις «από κάτω» σε μαραθώνιο.

Η ομάδα του Πεπ είναι «φονική μηχανή». Μπορεί το απόγευμα να σόκαρε την Ευρώπη με την εντός έδρας ήττα της από την Κρίσταλ Πάλας, αλλά αυτά συμβαίνουν τόσο σπάνια που ακριβώς δικαιολογούν την σημερινή αντίδραση. Η τελευταία «τέτοια ήττα» στο Ιτιχάντ για το πρωτάθλημα έγινε Σεπτέμβρη του ΄15 από την Γουεστ Χαμ με προπονητή τον Πελεγκρίνι. Είμαστε στο φινάλε του ΄18. Πόσο πιο απλά να εξηγήσεις το mentality…

Δεν ενθουσιάζεται λοιπόν ο Κλοπ. Απλά νιώθει πως σε σχέση με τον Ράφα και τον Ρότζερς κρατά άλλα «χαρτιά» στα χέρια του. Το 2008 η Λίβερπουλ ήταν πρώτη με 39 βαθμούς έπειτα από 18 αγωνιστικές. Το 2013 με 36 σε 17 ματς. Τώρα οι βαθμοί είναι 48 σε 18 αναμετρήσεις! Υπάρχει αήττητο (15 νίκες/3 ισοπαλίες). Υπάρχει η καλύτερη άμυνα στην Αγγλία (μόλις 7 γκολ παθητικό). Και κυρίως: Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις σε ένα ρόστερ που ένα κεφάλι κόβεις και… δέκα γεννιούνται.

Η ομάδα του 2008 του Ράφα είχε Τσάμπι Άλονσο, Τζέραρντ και Μασεράνο. Είχε Κούιτ και Φερνάντο Τόρες. Όταν όμως ο Ισπανός επιθετικός δεν ήταν διαθέσιμος; Ο επόμενος φορ ήταν ο Ν Γκογκ και winger ο Ελ Ζαρ. Έφτασε ως τους 86 βαθμούς. Δεν…

Η ομάδα του 2013 με Σουάρες και Στάριτζ, με Κουτίνιο και Τζέραρντ τα έχασε όλα σε ένα στραβοπάτημα του αρχηγού κόντρα στη Τσέλσι. Έφτασε ως τους 84 βαθμούς. Εκείνη τη χρονιά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ κράτησε το «μηδέν» δέκα φορές. Πήγε να πάρει τον τίτλο από την επίθεση (με 101 γκολ παραγωγή). Φέτος στα μισά του δρόμου το έχει κάνει ήδη έντεκα φορές! Είναι τρομερή συνθήκη η αμυντική ισορροπία. Είναι το «κλειδί». Όπως χθες με τη Γουλβς, σε ένα ματς που το πόδι στο γκάζι δεν έφτασε ποτέ.

Στο μεταξύ μέσα στο 2018 οι νίκες πρωταθλήματος είναι 25. Τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο; Το μακρινό 1990. Ναι, τη χρονιά του τελευταίου τίτλου. Αυτός και αν είναι καλός οιωνός. Να ξέρεις πως μια φάση (σαν αυτή που έφερε το 11 φετινό γκολ του Σαλάχ) μπορεί να φτάσει για το τρίποντο. Μια στιγμή, τρεις βαθμοί.

Οι Reds την Τετάρτη υποδέχονται τη Νιουκάστλ και μετά πόλεμος: Άρσεναλ στο Άνφιλντ (29/12) και Σίτι στο Ιτιχάντ με τον νέο χρόνο (3/1). Στην πραγματικότητα, τώρα είναι που αρχίζουν όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ