Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μετά από δύο σερί ήττες κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Σαουθάμπτον και επέστρεψε στις επιτυχίες στην Premier League. Ξανά στη 2η θέση και το -7 από τη Λίβερπουλ οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, προσπερνώντας την Τότεναμ.

Δεν ήταν καλά η Σίτι το τελευταίο διάστημα. Προφανώς δεν ήταν καλά. Για τα δικά της δεδομένα, δύο σερί ήττες στην Premier League και μάλιστα όχι σε κάποιο ντέρμπι, αλλά από τις Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ, ήταν κάτι τουλάχιστον απροσδόκητο. Σχεδόν σοκαριστικό. Συνεπώς, είχαν πράγματα να αποδείξουν οι Πολίτες στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον. Και ευτυχώς για τον ίδιο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, είδε τις μηχανές να παίρνουν μπρος.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 10′. Η Σίτι ήταν αρκετά γρήγορη ώστε να εκμεταλλευτεί το κενό της άμυνας των Αγίων στη δεξιά πλευρά, αφού οι Ριγιάντ Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα συνεργάστηκαν, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός γύρισε την μπάλα και ο Νταβίντ Σίλβα ήρθε στο σημείο του πέναλτι για να γράψει το 1-0.

Η Σαουθάμπτον βρήκε απάντηση στο 34′, αλλά δεν το έκανε από κάποια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια. Ένα λάθος του Αλεξάνταρ Ζιβτσένκο επέτρεψε στον Πιερ-Εμίλ Χόλμπεργκ να βρεθεί σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ για να ισοφάρισε σε 1-1.

Παραδόξως, δεδομένης αυτής της εξέλιξης, η νίκη των φιλοξενούμενων σφραγίστηκε από το πρώτο ημίχρονο. Κι αυτό γιατί στο 45′ ο Τζέιμι Γουόρντ-Πρόους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, έπειτα από γύρισμα του Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ ελάχιστα στις καθυστερήσεις ο Αγκουέρο έγραψε το τελικό 1-3 μετά από όμορφη σέντρα του Ζιβτσένκο.

Η Σίτι βρίσκεται ξανά στη 2η θέση, προσπερνώντας την Τότεναμ που ηττήθηκε από τη Γουλβς, αλλά και στο -7 από την 1η Λίβερπουλ. Οι Πολίτες είναι ακόμα ζωντανοί.

Σαουθάμπτον (Ράλφ Χάσενχουτλ): ΜακΚάρθι, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Τάργκετ, Ρομέου (59′ Βάλερι), Λεμινά (46′ Ρέντμοντ), Χόιμπιεργκ, Ελιουνούσι, Γουόρντ-Πράουζ, Ράμσεϊ, Οστιν (68′ Λονγκ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κομπανί, Ντανίλο, Λαπόρτ, Νταβίδ Σίλβα, Φερναντίνιο (86′ Γουόκερ), Μαχρέζ (84′ Σανέ), Ζίτσενκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (74′ Ζεσούς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ