Ο κόσμος μίλησε: Η Γιουνάιτεντ θέλει πρωταθλήτρια τη Σίτι

Ο κόσμος μίλησε: Η Γιουνάιτεντ θέλει πρωταθλήτρια τη Σίτι

Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ που θα κρίνει πολλά στην κορυφή της φετινής Premier League, με το δίλημμα Σίτι ή Λίβερπουλ να έχει ξεκαθαρίσει για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Σε λίγες ώρες (22:00) διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο Ολντ Τράφορντ που θα κρίνει εν πολλοίς πολλά τόσο στην κορυφή, αλλά και στη «μάχη» της τετράδας. Γιουνάιτεντ και Σίτι συγκρούονται για 178η φορά στην ιστορία τους στο πιο ιντριγκαδόρικο παιχνίδι όλων των εποχών.

Οι μεν κόκκινοι διάβολοι θέλουν νίκη για να κρατηθούν ζωντανοί για μία θέση στους ομίλους του Champions League και οι δε πολίτες χρειάζονται μόνο νίκη για να μην χάσουν το πλεονέκτημα απέναντι στη Λίβεπουλ και να είναι φαβορί για το πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση είναι εξ’ αναβολής, κάτι που σημαίνει πως παρουσιάζει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, αφού η μία (Σίτι) επιστρέφει στην κορυφή με νίκη, ενώ η άλλη (Γιουνάιτεντ) επιστρέφει για τα καλά στην τετράδα. Όμως υπάρχει ένας παράγοντας – κλειδί για το σημερινό ματς που ίσως κρίνει και την όλη έκβαση του πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ένα κακό φεγγάρι τα τελευταία χρόνια και παράλληλα τη φετινή σεζόν σε ένα τεράστιο δίλημμα. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο ρυθμιστής του τίτλου και γνωρίζει ότι από το αποψινό ματς θα κριθεί το πρωτάθλημα. Το κακό για τους κόκκινους διαβόλους είναι ότι πρέπει να αποφασίσουν σε ποιον αιώνιο και μισητό αντίπαλο θα χαρίσουν τον τίτλο. Και κυρίως τι θα στερηθεί η ίδια η ομάδα σε κάθε περίπτωση.

Image result for manchester united manchester city

Το ερώτημα λοιπόν είναι. Όμιλοι Champions League και πρωταθλήτρια η αιώνια «εχθρός» Λίβερπουλ ή Europa League και πρωταθλήτρια η μισητή συμπολίτισσα Σίτι; Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση της Γιουνάιτεντ, όμως είναι δεδομένο ότι η μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ οφείλει να αγωνιστεί για το πρεστίζ, την ιστορία της αλλά και το Champions League. Επίσης είναι σημαντικό ότι σαν σήμερα η Γιουνάιτεντ συμπληρώνει 141 χρόνια ζωής που ίσως και αυτό παίξει τον ρόλο του, ενώ προέρχεται και από βαριά ήττα με 4-0 από την Έβερτον.

Ο δεξιός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ προχώρησε σε πολύ ιδιαίτερες δηλώσεις λέγοντας πως «φίλοι της Γιουνάιτεντ μου μιλούν στον δρόμο και μου λένε ότι θέλουν να πάρει το πρωτάθλημα η Σίτι και όχι η Λίβερπουλ».

Με αφορμή λοιπόν την παραπάνω δήλωση του Άγγλου μπακ η Guardian ρώτησε πέντε οπαδούς της ομάδας του Σόλσκιερ για την προτίμηση τους στο αποψινό ματς αλλά και γενικότερα στην Premier League και οι απαντήσεις ήταν αρκετά καλές, με όλους τους οπαδούς των κόκκινων διαβόλων να θέλουν να το πάρει η Σίτι, κυρίως γιατί δεν θα φτάσει ποτέ την ομάδα τους. Άρα ο κόσμος μίλησε όπως θα δείτε παρακάτω και το ρητό A City… United φαίνεται να ισχύει για μία και μόνο φορά και για να μην στεφθεί πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ.

Image result for manchester united manchester city

Δείτε τις απαντήσεις πέντε φίλων της Γιουνάιτεντ:

Στέφεν Χόουσον: Youtuber της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Προτίμηση: Μάντσεστερ Σίτι

«Η Σίτι κέρδισε πρόσφατα τίτλους. Δεν θα ήθελα να συνεχίσουν να κερδίζουν. Αλλά η προοπτική της Λίβερπουλ να κερδίζει τον τίτλο με τρομάζει. Είναι η πιο loser ομάδα ξεκάθαρα, δεν θέλω με τίποτα τη Λίβερπουλ. Απλώς δεν μπορούν να κερδίσουν. Οτι και να γίνει αυτό θα είναι το χειρότερο καλοκαίρι που μπορεί να φανταστεί φίλος της Γιουνάιτεντ. Από τη μία η Λίβερπουλ να κερδίσει το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και από την άλλη η Σίτι να κάνει tremble και εμείς να βγούμε πέμπτοι».

Ντέιβ Στάτμαν: Δημοσιογράφος στη Squawka

Προτίμηση: Μάντσεστερ Σίτι

«Θα προτιμούσα να δω τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει την Premier League από τη Λίβερπουλ. Οι φίλοι μας κάτω από το Λίβερπουλ είναι σήμερα δύο τίτλους πίσω μας και θα ήθελα να τους κρατήσω εκεί. Η Σίτι που πηγαίνει από πέντε έως έξι τίτλους πρωταθλήματος με φοβίζει λιγότερο από την ιδέα της εποχής της κυριαρχίας του Γιούργκεν Κλοπ. Φοβάμαι πολύ περισσότερο τη Λίβερπουλ. Η Σίτι απλά ειναι μια ομάδα δεκαετίας. Με προπονητή τον Σόλσκιερ είδαμε καλό ποδόσφαιρο και νίκες, ενώ πλην του Άγιαξ από τις 8 ομάδες των προημιτελικών του Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη νεαρή μέση ηλικία μετά τον Ajax. Αυτό κρίνεται καλό».

Τζέιμς Γκρίφιν: Είδε παιχνίδι της Γιουνάιτεντ το μακρινό 1957

Προτίμηση: Μάντσεστερ Σίτι

«Θα προτιμούσα η Σίτι να κερδίσει το πρωτάθλημα, καθώς έχει πάρει τίτλο πολύ λίγες φορές. Η Λίβερπουλ για εμάς είναι σαν το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ ή το Σέλτικ – Ρέιντζερς. Η Λίβερπουλ έχει οπαδούς παντού σαν την Γιουνάιτεντ, η Σίτι όχι. Ωστόσο, είμαι απελπισμένος γιατί πρέπει να κερδίσουμε τη Σίτι στο ντέρμπι της Τετάρτης, καθώς η ουσία είναι ότι η Γιουνάιτεντ είναι πιο σημαντική για μένα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Το να το πάρει η Σίτι ακούγεται καλό αλλά απέχει πολύ από τα χαρακτηριστικά του να είσαι Γιουνάιτεντ, καθώς έχουμε τίτλους, Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ακόμα και παγκόσμια. Αυτή η εποχή θα έπρεπε να ήταν καλή, αλλά ο Ζοσέ ήταν στην τρίτη σεζόν κακός. Η άρνησή του να παίξει με νέους παίκτες ήταν μια προσβολή στην κληρονομιά μας. Έχουμε λαμπρά παιδιά τώρα και θα τα βελτιώσουμε. Πάντως ιδανικά θα ήθελα νίκη σήμερα και η Λίβερπουλ να χάσει τον τίτλο, γίνεται;»

Άνταμ Ρόμπερτσον: Κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας της Γιουνάιτεντ

Προτίμηση: Μάντσεστερ Σίτι

«Σίγουρα θα προτιμούσα την Σίτι πάνω από τους Scousers. Η σκέψη να μας πρήζουν ένα καλοκαίρι για το πρωτάθλημα  είναι αφόρητη. Παρακολουθώντας το πρωτάθλημα της Σίτι είναι πάντοτε κακό, αλλά τουλάχιστον δεν θα το ακούγαμε κάθε πέντε λεπτά όπως με τη Λίβερπουλ. Η αγάπη από τα μέσα ενημέρωσης θα ήταν τρομακτική. Θα ασχολούνται όλοι με αυτό. Με πείθει να το σκεφτώ τώρα! Η προοπτική Σίτι είναι ιδανική συγκριτικά με τη Λίβερπουλ. Χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ δεν μετράει στα μάτια μου.

Δεν θα φτάσει καν κοντά στο 2008 όταν κάναμε το Double. Η Σίτι δεν έχει ιστορία. Το ματς με την Παρί ήταν  το μεγαλύτερο αποτέλεσμα, αλλά βλέποντας τη Σίτι να αποκλείεται με VAR ήταν ακόμη πιο ευχάριστο. Μισούμε το ίδιο και τους δύο, αλλά η Σίτι δεν έχει ιστορία και κυρίως δεν μπορεί να μας φτάσει. Η Λίβερπουλ δεν θα αντέχεται με τίτλο μετά από 30 σχεδόν χρόνια».

Άλιστερ Φέργκιουσον: Φίλος της Γιουνάιτεντ εφ’ όρου ζωής

Προτίμηση: Μάντσεστερ Σίτι

«Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι το μικρότερο κακό από τα δύο. Η Λίβερπουλ είναι ο μεγάλος αντίπαλος και το να αποτυγχάνει μου αρέσει. Αυτό ίσχυε και ισχύει πολλά χρόνια. Η ιστορία μας λέει κόντρα και με τους δύο αλλά η Σίτι είναι μικρή ομάδα. Παρόλα αυτά θέλω να είναι καλά η δική μου ομάδα και πλέον δεν είναι. Αν είμαστε καλά δεν βλέπω κανέναν από τους δύο. Είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Αγγλία και θα είμαστε.

Όμως όσον αφορά το σημερινό και την Premier League, ξεκάθαρα να μην το πάρει η Λίβερπουλ. Είναι μια ομάδα άτιτλη εδώ και δεκαετίες και αν δεν το πάρει φέτος δεν θα το πάρει ποτέ. Του χρόνου με τον Σόλσκιερ στον πάγκο μας πιστεύω είμαστε για μεγάλα πράγματα γιατί αγαπάει πολύ την ομάδα και την πονάει. Μόνο που θέλουμε μεταγραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ