Τέλος το «μαρτύριο» της Γιουνάιτεντ – Ποιοι παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (pic)

Τέλος το «μαρτύριο» της Γιουνάιτεντ – Ποιοι παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (pic)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Κάρντιφ και ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο τη χρονιά στην Premier League. Αναλυτικά ποιοι παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κλείσει με όμορφο τρόπο τη χρονιά αφού ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Κάρντιφ, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, χάρη στα δύο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Ναθάνιελ Μέντεζ-Λάινγκ στο 23′ και το 54′

Οι Ουαλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και κέρδισε πέναλτι στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης το οποίος όπως φαίνεται δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέντεζ-Λάινγκ ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ήρθε ξανά η ψυχρολουσία για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αφού στο 54ο λεπτό ο 27χρονος εξτρέμ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Οι κόκκινοι διάβολοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με την ήττα να έρχεται φυσιολογικά. Έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην έκτη θέση όπου οδηγεί στο UEFA Europa League της επόμενης περιόδου, συγκεντρώνοντας 66 βαθμούς,

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νιλ Ουόρνοκ είχε ήδη υποβιβαστεί και ολοκλήρωσε τη σεζόν μαζεύοντας συνολικά 34 πόντους, χωρίς όμως να καταφέρει να σώσει την κατηγορία και υποβιβάζεται στην Championship.

Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε του Αγγλικού πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον τίτλο έχοντας 98 βαθμούς, με τη Λίβερπουλ να τερματίζει δεύτερη (97 β.), τρίτη η Τσέλσι (72 β.) και τέταρτη η Τότεναμ (71 β.), με τις συγκεκριμένες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για το Champions League.

Στο Europa League θα βρεθούν οι Άρσεναλ (70 β.) απευθείας στους ομίλους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (66 β.) που θα μπει από προκριματικά. Σε περίπτωσηυ όμωψς που η ομαδα τοπυ Ουνάι Έμερι καταστήσει την δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, κόντρα στην Τσέλσι, τότε θα πάει κατευθείαν στο Championsw League.

Τέλος, τον δρόμο για την Championship θα πάρουν οι Κάρντιφ (34 β.), Φούλαμ (26 β.) και Χάντσερσφιλντ (16 β.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, με τους σκόρερ, της τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League, αλλά και η τελική βαθμολογία:

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (27’ Μάρεϊ / 28’ Αγκουέρο, 38’ Λαπόρτ, 63’ Μαχρέζ, 72’ Γκιντογάν)

Μπέρνλι – Άρσεναλ 1-2 (65’ Μπαρνς / 52’, 63’ Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 5-3 (24’, 32’ Μπατσουαγί, 37’ αυτ. Σίμπσον, 65’ Φαν Άανχολτ, 80’ Τάουνσεντ / 45’ Λέρμα, 56’ Αϊμπ, 73’ Κινγκ)

Φούλαμ – Νιούκαστλ 0-4 (9’ Σέλβι, 11’ Πέρεθ, 61’ Σερ, 90’ Ροντόν)

Λέστερ – Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0 (17’, 82’ Μανέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτετ – Κάρντιφ 0-2 (23’, 54’ Μέντεζ-Λάινγκ)

Σαουθάμπτον – Χάντερσφιλντ 1-1 (41’ Ρέντμοντ / 55’ Πρίτσαρντ)

Τότεναμ – Έβερτον 2-2 (3’ Ντάιερ, 75’ Έρικσεν / 69’ Γουόλκοτ, 72’ Τοσούν)

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-4 (47’ Ντεουλοφέου / 15’, 80’ πεν. Νομπλ, 39’ Λανσίνι, 72’ Αρναούτοβιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ