Ιατρικό λάθος κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή του Φαν Ντάικ

Ιατρικό λάθος κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή του Φαν Ντάικ

Μία λάθος διάγνωση την περίοδο που αγωνιζόταν στη Χρόνιγκεν, κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον κεντρικό αμυντικό της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Το 2012 ο 20χρονος, τότε, στόπερ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αγωνιζόταν στην Χρόνιγκεν. Ένιωσε μία αδιαθεσία και μετέβη στο τοπικό νοσοκομείο. Εκεί δεν του βρήκαν τίποτα και τον έστειλαν σπίτι αντιμετωπίζοντας την αδιαθεσία του ως ίωση.

«Ήταν άρρωστος, αλλά δεν είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρά. Ήταν στο σπίτι του και πονούσε πολύ. Πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν του βρήκαν τίποτα και τον έστειλαν ξανά σπίτι του. Όμως ο πόνος χειροτέρευε και όταν ήρθε η μητέρα του να τον δει αντιλήφθηκε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Τον πήγε σε ένα άλλο νοσοκομείο και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο. Ήμουν σοκαρισμένος, γιατί όταν τον ξαναείδα είχε μεταμορφωθεί από έναν μεγαλόσωμο άνδρα σε έναν… ζαρωμένο άντρα. Ευτυχώς κατάφερε να συνέλθει γρήγορα», δήλωσε ο προπονητής των αναπληρωματικών της Χρόνιγκεν, Ντικ Λουκίεν, στο περιοδικό FourFourTwo.

Ο Φαν Ντάικ διαπιστώθηκε πως είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα, η οποία είχε μετατραπεί σε περιτονίτιδα και είχε επηρεάσει τα νεφρά του. Έκανε εσπευσμένα επέμβαση, η οποία του έσωσε τη ζωή.

«Ακόμη θυμάμαι που ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι και είχα παντού σωληνάκια στο σώμα μου. Σκεφτόμουν το χειρότερο, η ζωή μου κινδύνευε και έπρεπε να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα. Έπρεπε να υπογράψω κάτι χαρτιά, σαν διαθήκη, γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει», έχει δηλώσει ο ίδιος ο Φαν Ντάικ για το περιστατικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ