Premier League: «Γίγαντες» σε κρίση

Premier League: «Γίγαντες» σε κρίση

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ αδυνατούν να βρουν τα πατήματά τους στη φετινή Premier League και το χάσμα ανάμεσα στους κύριους ανταγωνιστές τους συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η νέα σεζόν στην Premier League έχει ξεκινήσει με τις ομάδες από το «Bix Six» να ακονίζουν τα ξίφη τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ δεν λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι σε αυτές τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, έχοντας καταφέρει να κάνει το απόλυτο και να φιγουράρει για την ώρα στην πρώτη θέση.

Καλή εκκίνηση έχει κάνει και η Άρσεναλ, η οποία παρόλο που πάσχει από αστάθεια και ανασταλτικά προβλήματα έχει καταφέρει να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και συγκεκριομένα στην τρίτη θέση.

Από την άλλη, η έτερη ομάδα του Λονδίνου, Τσέλσι, παρότι έχει διάφορα σκαμπανεβάσματα της απόδοσής της παραμένει κοντά στις πρώτες θέσεις (6η), γεγονός που με δεδομένο πως βρίσκεται σε μια μεταβατική σεζόν δεν αποτελεί ολάκερη αποτυχία.

Οι τρεις, όμως, που απομένουν δεν μπορούν να ισχυριστούν πως βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερα νωχελικά τη σεζόν, με τα αποτελέσματα και την εικόνα τους να προβληματίζουν.

Από τη μια, τα «σπιρούνια» ενισχύθηκαν σημαντικά το προηγούμενο καλοκαίρι με τις προσθήκες των Ντομπελέ, Σεσενιόν και Λο Σέλσο, όμως, το αντίκτυπο δεν έχει φανεί ακόμη στο χορτάρι.

Το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο αδυνατεί να βρει τα πατήματά του σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και ήδη οι πρώτες φωνές για απομάκρυνση του Αργεντινού έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι απελπιστικός αριθμός των 3 μόλις νικών στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό σοκ από το League Cup έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο στο σύλλογο, όσο και στους οπαδούς.

Σε παρόμοια φάση βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχουν καταγράψει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 30χρονων, με τις ευθύνες να αρχίζουν να βαραίνουν όλο και περισσότερο τόσο τον όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, όσο και τη διοίκηση της ομάδας.

Οι μεταγραφικές επιλογές έχουν ως επί τω πλείστον αποτύχει, με το σύλλογο να μην είναι σε θέση να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος. Το γεγονός πάντως πως η Γιουνάιτεντ βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά τη θέση της τεχνικής ηγεσίας.

Τελευταία στη… μαύρη λίστα είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί οι «πολίτες» να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη μοίρα από Τόταναμ και Γιουνάιτεντ, όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν πρόδηλα.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει καταφέρει να αποδώσει όπως τις προηγούμενες δυο σεζόν και ήδη η γκρίνια έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στις κερκίδες του «Έτιχαντ». Η διαφορά των 8 βαθμών από την κορυφή μπορεί να μην μοιάζει καταστροφική για την ώρα, όμως μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα κρίσιμη με την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ