Τσέλσι: Δεν μπορείς να πάρεις παίκτες; Τι να το κάνεις, αφού παράγεις

Τσέλσι: Δεν μπορείς να πάρεις παίκτες; Τι να το κάνεις, αφού παράγεις

Στην Τσέλσι στράφηκαν στις ακαδημίες για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ, μην έχοντας και άλλη επιλογή μετά την απαγόρευση μεταγραφών. To10.gr σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν.

Για χρόνια η Τσέλσι ξόδευε εκατομμύρια στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα. Έφτασε σε σημείο να μην στηρίζεται καθόλου στους παίκτες των ακαδημιών και να είναι η ομάδα με τους περισσότερους δανεικούς στο Νησί.

Τα πράγματα όμως έμελλε να αλλάξουν από μία απόφαση της UEFA, η οποία επέβαλλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στους μπλε του Λονδίνου για παράνομη προσέγγιση ανήλικων παικτών.

Η Τσέλσι έπρεπε να στηριχθεί σε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες για τα κενά που θα προέκυπταν από τις μεταγραφικές περιόδους του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου. Και τα κενά ήταν μεγάλα. Υπήρξαν αποχωρήσεις όπως εκείνη του Εντέν Αζάρ και του Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αμπράμοβιτς, μετά τη φυγή του Σάρι για τη Γιουβέντους, ήταν να φέρει έναν άνθρωπο που ήξερε το κλαμπ όσο λίγοι. Τον Φρανκ Λάμπαρντ. Αυτή τη φορά στο πόστο του προπονητή. Εκείνος έδωσε την ευκαιρία στους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας και εκείνοι του το ανταποδίδουν, καθώς η Τσέλσι βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά από 8 αγωνιστικές με 14 βαθμούς.

To10.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποδεικνύουν ότι άξιζαν μία ευκαιρία στην ομάδα που έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.

1. Μέισον Μάουντ

 

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τον γνώριζε από πέρυσι, καθώς τον είχε στη Ντέρμπι Κάουντι. Καθαρός επιθετικός χαφ, μόλις στα 20 του χρόνια. Στο Νησί έχουν αρχίσει ήδη τις συγκρίσεις με τον προπονητή του. Ο νεαρός χαφ έχει προλάβει σε 11 συμμετοχές να βάλει 4 γκολ και να δώσει και μία ασίστ, με την χρηματιστηριακή του αξία του να εκτινάσσεται από τα 12 στα 35 εκατομμύρια.

2. Τάμι Έιμπραχαμ 

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Έιμπραχαμ να πετυχαίνει 26 γκολ στην Άστον Βίλα. Ωστόσο, οι περισσότεροι θεωρούσαν πως, λόγω της διαφοράς κατηγορίας μεταξύ της Premier League και της Championship, ο Έιμπραχαμ δε θα κατάφερνε να πετύχει και πολλά πράγματα. Ο 22χρονος επιθετικός έχει βαλθεί να τους διαψεύσει, καθώς ήδη βρίσκεται πάνω από τους Ζιρού και Μπατσουαγί στην ιεραρχία των επιθετικών της ομάδας, έχοντας πετύχει 9 γκολ και έχει δώσει μία ασίστ σε 11 εμφανίσεις.

3. Ρις Τζέιμς

Την περασμένη σεζόν ο νεαρός αγωνίστηκε στη Γουίγκαν. Μάλιστα, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της ομάδας την περσινή σεζόν και εκείνος με το καλύτερο γκολ. Σε ηλικία 17 χρονών και 11 μηνών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Γουίγκαν. Όλα αυτά ενώ αγωνίζεται κυρίως ως δεξί μπακ, ενώ μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και ως κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ. Την περασμένη βδομάδα κόντρα στη Λιλ έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League. Έχει 1 γκολ και 1 ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές με τη φανέλα της Τσέλσι.

4. Φικαγιό Τομόρι

Άλλος ένας παίκτης που ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε πέρυσι στη Ντέρμπι Κάουντι. Ο Τομόρι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για την Ντέρμπι, συμμετέχοντας σε 56 από τα 58 παιχνίδια της ομάδας την περσινή σεζόν. Μάλιστα, ο παίκτης βρισκόταν στα πλάνα του Λάμπαρντ ακόμα και αν η Τσέλσι δεν είχε απαγόρευση μεταγραφών. Ένας εξαιρετικά δυνατός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος όμως αν παραστεί ανάγκη μπορεί να αγωνιστεί και ως μπακ – χαφ. Μετράει 8 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ τη φετινή σεζόν.

5. Αντρέας Κρίστενσεν

Ο «μεγάλος» της παρέας καθώς είναι 23 χρονών. Ποδοσφαιρικός έρωτας του Αντόνιο Κόντε, ωστόσο ο Μαουρίσιο Σάρι προτιμούσε τον Νταβίντ Λουίζ. Παρότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Δανός φαίνεται να κερδίζει τον ανταγωνισμό. Πήγε στους μπλε το 2012, όταν οι σκάουτερ της ομάδας τον ανακάλυψαν στην Μπρόντμπι. Ακολούθησαν αγώνες με τις μικρότερες ομάδες της Τσέλσι και ένας διετής δανεισμός στη Γκλάντμπαχ. Φέτος, ωστόσο, φαίνεται πως είναι η χρονιά της καθιέρωσης για τον Δανό, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 8 οκτώ αγώνες.

Και οι δύο γνώριμοι από την περσινή σεζόν:

6. Καλούμ Χάντσον – Οντόι

Ο νεότερος παίκτης στο ρόστερ της Τσέλσι, αφού είναι γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου του 2000. Πέρυσι είχε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι να τραυματιστεί στον αχίλλειο τένοντα. Επέστρεψε πρόσφατα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το «οπλοστάσιο» του Φρανκ Λάμπαρντ. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Μπάγερν για να καλύψει το κενό των Ρόμπεν και Ριμπερί. Όμως η Τσέλσι δεν ενέδωσε στις πιέσεις και κράτησε το νεαρό εξτρέμ στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον δεύτερο νεότερο παίκτη που έχει αγωνιστεί στην εθνική Αγγλίας μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ. Σε έξι συμμετοχές έχει έχει 2 συμμετοχές και 4 ασίστ.

7. Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τους μπλε, καθώς δεν αναμένεται να αγωνιστεί τη φετινή σεζόν λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τον περασμένο Μάιο. Η περσινή σεζόν ήταν η σεζόν της καθιέρωσης αφού είχε 40 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 10 γκολ και δίνοντας 5 ασίστ. Στην Τσέλσι βρίσκεται από τα 8 του και το 2004, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ομάδες. Τη σεζόν 2017-2018 δόθηκε δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας με την οποία είχε 25 συμμετοχές έχοντας 2 γκολ και 5 ασίστ.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ