«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ίσως διανύει την τελευταία του σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι»

«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ίσως διανύει την τελευταία του σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι»

Μπορεί το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρδιόλα να λήγει το καλοκαίρι του 2021, αλλά αυτή ενδέχεται να είναι και η τελευταία του σεζόν στο κλαμπ του Μάντσεστερ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα διανύει με την Μάντσεστερ Σίτι ένα «νωθρό» ξεκίνημα στη φετινή Premier League, με τους «πολίτες» να βρίσκονται στο -8 από την κορυφή και την «άπταιστη» μέχρι στιγμής Λίβερπουλ.

Ο Καταλανός τεχνικός μετά την ήττα από την Γουλβς εντός έδρας, αντέδρασε ψύχραιμα, αλλά η «γκέλα» αυτή, όπως και εκείνη απέναντι στη Νόριτς στο «Carrow Road» ίσως αποδειχτούν καθοριστικές για τον τίτλο.

Σίγουρα είναι νωρίς να χαρακτηρίσει κάποιος τη Λίβερπουλ φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά το +8 από τόσο νωρίς, δίνει ένα πλειονέκτημα στους «Reds» και προσφέρει πίεση στους «πολίτες».

Τα ερωτήματα για τη Σίτι αρκετά, όπως και  για το μέλλον πολλών παικτών. Ο Νταβίδ Σίλβα έχει ανακοινώσει ήδη ότι αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στο Μάντσεστερ, ο Φερναντίνιο βαδίζει στα 35, ενώ ο Αγουέρο οδεύει στα 32 τον Ιούνιο του 2020.

Ο Πεπ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και αν το εξαντλήσει, θα έχει κλείσει πενταετία στους «πολίτες», ένα χρόνο παραπάνω δηλαδή από όσα έμεινε στην «αγαπημένη» του Μπαρτσελόνα (4 χρόνια).

«Έχω δώσει τα πάντα για την Μπαρτσελόνα και νιώθω ότι χρειάζομαι μια ανανέωση. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές και εγώ χρειάζομαι ξεκούραση», έλεγε ο Γκουαρδιόλα όταν αποχωρούσε το 2012 από τη Μπαρτσελόνα.

Ο 48χρονος τεχνικός διανύει την τέταρτη σεζόν του στη Σίτι και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Πεπ τα έχει δώσει όλα και συνεχίζει να τα δίνει για τους «πολίτες».

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, παραδέχτηκε ότι είναι εξαντλημένος, μετά το τρεμπλ, ειδικά μετά από έναν μαραθώνιο, όπου χρειάστηκε η ομάδα του να μαζέψει 98 πόντους, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Την ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ έχει εκφράσει ανάλογες διαθέσεις, ο Γκουαρδιόλα έχει να διαχειριστεί και το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν. Το Champions League παραμένει μια δύσκολη υπόθεση, με τον οργανισμό της ομάδας, να επιθυμεί όσο τίποτε άλλο το πολυπόθητο τρόπαιο.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν απαιτήσεις, επομένως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να κριθεί αυστηρά ο πρώην τεχνικός των «μπαλουκράνα». Όπως επισημαίνει άλλωστε η αγγλική «Mirror», το φορτίο είναι βαρύ, τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί για αυτό το σκοπό αμέτρητα, άρα κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Ο Τσίκι Μπιργκιρστάιν, ο αθλητικός διευθυντής των «πολιτών», είναι φίλος με τον Γκουαρδιόλα από τον καιρό που συνεργάστηκαν στη Μπαρτσελόνα και σε δηλώσεις του έχει επισημάνει ότι ο Καταλανός θέλει να επεκτείνει το ισχύον συμβόλαιό του.

Όλα παραμένουν ρευστά για την παραμονή του Γκουαρδιόλα, οπότε οι φίλοι της Σίτι θα πρέπει να απολαύσουν όσο μπορούν το ποδόσφαιρο που βλέπουν, με τον Καταλανό στον πάγκο τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ