‘Εβερτον: Το κλαμπ των… καταραμένων (Σκληρές εικόνες)

‘Εβερτον: Το κλαμπ των… καταραμένων (Σκληρές εικόνες)

Ο Αντρέ Γκόμες είναι το τελευταίο «θύμα» της τρομερής «κατάρας» που κατατρέχει την Έβερτον. Ήταν το τρίτο άσχημο περιστατικό τραυματισμού των τελευταίων τριών χρόνων για τα «ζαχαρωτά», μετά από εκείνα των Κόουλμαν και ΜακΚάρθι.

Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αλλά έχει και μια πιο άγρια και σκληρή πλευρά, εκείνη των τραυματισμών.

Η Έβερτον το έχει βιώσει πολύ καλά στο «πετσί» της τα τελευταία τρία χρόνια, βιώνοντας πολύ δύσκολες στιγμές. Τελευταία εκείνη του Αντρέ Γκόμες στο ματς απέναντι στην Τότεναμ στο «Goodison Park».

Ο Πορτογάλος υπέστη τρομακτικό τραυματισμό σε μαρκάρισμα των Σον και Οριέ, αποχωρώντας με φορείο για το νοσοκομείο, όπου σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Ο Γκόμες προστέθηκε στη λίστα των πολύ σοβαρών τραυματισμών των «ζαχαρωτών» τους τελευταίους 36 μήνες, μετά από εκείνους του Σέιμους Κόουλμαν και του Τζέιμς ΜακΚάρθι.

Τι συνέβη όμως στους άλλους δύο Ιρλανδούς παίκτες των «ζαχαρωτών;

Τζέιμς ΜακΚάρθι

Στις 20 Ιανουαρίου του 2018, η Έβερτον υποδέχτηκε την Γουέστ Μπρομ και το κοινό του «Goodison Park» πάγωσε στο 61ο λεπτό. Ο Ροντόν προσπάθησε να κάνει το σουτ, ο ΜακΚάρθι έβαλε το πόδι του για να τον εμποδίσει και το αποτέλεσμα ήταν εφιαλτικό.

Ο Ιρλανδός έπεσε στο έδαφος, «σφαδάζοντας» στους πόνους, αφού η ζημιά ήταν τρομερή. Ο Ροντόν βλέποντας το σπασμένο πόδι του αντιπάλου δεν άντεξε, λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα. Ο παίκτης της Έβερτον υπέστη διπλό κάταγμα στο δεξί του πόδι, χάνοντας τότε το υπόλοιπο της σεζόν.

Από τότε δυστυχώς η πορεία του 29χρονου είναι «φθίνουσα», ενώ τη φετινή σεζόν παραχωρήθηκε από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα στην Κρίσταλ Πάλας.

Σέιμους Κόουλμαν

Στις 25 Μαρτίου του 2017, Ο Σέιμους Κόουλμαν, νυν αρχηγός της Έβερτον έσπασε το πόδι του στον αγώνα της Εθνικής Ιρλανδίας με την αντίστοιχη της Ουαλίας, σε εικόνες που τρομάζουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Ιρλανδός μπακ μετά από την προβολή του Νιλ Τέιλορ της Ουαλίας έπεσε στον αγωνιστικό χώρο σφαδάζοντας, τη στιγμή που το κάταγμα στο δεξί του πόδι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Η σκηνή ήταν ανατριχιαστική, με τον Κόουλμαν να μεταφέρεται με μάσκα οξυγόνου αρχικά εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Φυσικά, ο Τέιλορ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του Κόουλμαν, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η ζημιά ήταν μεγάλη. Συντριπτικό κάταγμα στο δεξί πόδι, μένοντας στα «πιτς» για περίπου 10 μήνες.

Τα «ζαχαρωτά» μάλιστα σε μια κίνηση προς τιμήν τους, λίγες εβδομάδες αργότερα ανακοίνωσαν την επέκταση συμβολαίου του Ιρλανδού διεθνούς για πέντε χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ