Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Λίβερπουλ- Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Η Λίβερπουλ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Νησί, επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και πέταξε στο +9 από τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η ώρα της έχει έχει φτάσει. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ το φώναξαν δυνατά. Θέλουν τον τίτλο και αυτή την φορά είναι αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν να «γλιστρήσει» από τα χέρια τους.

Οι Reds σε μια μοναδική παράσταση μπροστά στο κοινό τους στο «Άνφιλντ» επικράτησαν 3-1 της κακής αμυντικά Μάντσεστερ Σίτι και πήγαν τη μεταξύ τους διαφορά στους 9 βαθμούς.

Από την πλευρά της η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υπέστη την τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα και έπεσε στην τέταρτη θέση, με έναν πόντο λιγότερο από τις Τσέλσι, Λέστερ.

Αήττητη παραμένει η Λίβερπουλ για 10 μήνες στην Premier League, με τελευταίο «θύτη» την σημερινή της αντίπαλο, στις 3 Ιανουαρίου του 2018 (2-1 η Σίτι τότε). Πολλά παράπονα όμως και από τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι, με το πρώτο να γίνεται πριν την επίτευξη του πρώτου τέρματος.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρουσίασε μια ομάδα καλοστημένη, που ήξερε πως να διαφυλάξει τα νώτα της και να χτυπάει στην κόντρα, με την Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει τεράστια αμυντικά προβλήματα, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας, με τους Φερναντίνιο- Στόουνς.

Το ματς

Η Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη τελική της προσπάθεια, με δράστη τον Φαμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος εξαπόλυσε έναν κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Μπράβο.

Το γκολ μέτρησε, ύστερα από τον έλεγχο του VAR, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για χέρι του Άρνολντ πριν το γκολ του Βραζιλιάνου μέσου. Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Κλοπ που κατάφεραν επτά λεπτά αργότερα να βρουν και δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον Μο Σαλάχ.

Ο Ρόμπερτσον έκανε φοβερή σέντρα από τα αριστερά και ο Αιγύπτιος έγραψε το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά. Το σοκ ήταν μεγάλο για τους «Πολίτες» που προσπαθούσαν να βρουν χώρους, αλλά είχαν σε κακή κατάσταση τον Ντε Μπρούινε. Ο Ανχελίνο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αγγίζοντας το 2-1, αλλά το προβάδισμα δύο τερμάτων, έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στους «Reds» ενόψει δεύτερου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως άνοιξε το πρώτο, με την Λίβερπουλ να κάνει το 3-0 στο 51ο λεπτό. Δράστης αυτή τη φορά ήταν ο Σαντιό Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από ατομική ενέργεια και σέντρα του Χέντερσον που πέρασε παράλληλα από όλη την αμυντική γραμμή της Σίτι.

Ο Στέρλινγκ πάλευε να ξαναβάλει τους Πολίτες στο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά το γκολ ήρθε στο 78ο λεπτό.

Ο Άγγλος εξτρέμ έδωσε κάποιες μάχες, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μείωσε σε 3-1.

Αυτό, βέβαια, δεν ήταν αρκετό για τους «Πολίτες» ώστε να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για χέρι του Άρνολντ σε γύρισμα του Στέρλινγκ.

Το τελικό 3-1 βρήκε την Λίβερπουλ να πανηγυρίζει για την 11η νίκη στη σεζόν σε 12 παιχνίδια και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να… ευχαριστεί με χειραψία τους διαιτητές για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην ομάδα του.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (61′ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (86′ Γκόμες), Μανέ, Φιρμίνο (79′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (71′ Γκάμπριελ Ζέσους).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ