Premier League: Το πρωτάθλημα των ιδιοκτητών

Premier League: Το πρωτάθλημα των ιδιοκτητών

Ο Σεΐχης Μανσούρ είναι με διαφορά ο πιο πλούσιος μεγαλομέτοχος στην Premier League, υποσκελίζοντας τα αφεντικά των άλλων ομάδων. Δείτε τη λίστα με τις περιουσίες των ιδιοκτητών.

Η Λίβερπουλ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, αφού η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ανίκανη να την καταδιώξει. Ωστόσο, η απερχόμενη πρωταθλήτρια πρωταγωνιστεί σε μία άλλη κατηγορία: στον πλούτο των ιδιοκτητών!

Ο μεγαλομέτοχος της Σίτι, Σεϊχης Μανσούρ είναι με διαφορά το πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό αφεντικό στην Αγγλία. Ο γαλαζοαίματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει περιουσία 23,3 δισεκατομμύρια λίρες, υπερδιπλάσια από τον αμέσως επόμενο στην λίστα, τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος, ο οποίος έχει στην κατοχή του στην Τσέλσι, έχει περιουσία που αποτιμάται στα 9,6 δισεκατομμύρια λίρες. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν ο Αμερικανός Σταν Κρόενκε, μεγαλομέτοχος στην Άρσεναλ, με 6,8 εκατομμύρια λίρες και ο Γκο Γκουανγκτσάνγκ της Γουλβς, με 5 δισεκατομμύρια λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Τζον Χένρι, βρίσκεται στη δεύτερη δεκάδα. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει η Λίβερπουλ, έχει πλούτο μόλις 2,1 εκατομμυρίων λιρών. Σε μία άτυπη σύγκριση αφεντικών, ο Χένρι έχει την υποδεκαπλάσια περιουσία σε σχέση με τον Σεΐχη Μανσούρ…

Όσο για τον… πιο φτωχό πλούσιο της λίστας, πρόκειται για την Ντέλια Σμιθ. Η Αγγλίδα σεφ είναι ιδιοκτήτρια της Νόργουιτς και έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 23 εκατομμυρίων λιρών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ